Стефан ТашевСкандални разкрития е направил главният секретар на МВР Петър

...
Стефан ТашевСкандални разкрития е направил главният секретар на МВР Петър
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР пред вътрешната комисия: Научих за ареста на Борисов 10 минути преди официалното съобщение на МВР


Стефан Ташев

Скандални разкрития е направил основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров през днешния ден пред депутатите от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, научи Breaking.bg. По време на закритото съвещание на комисия за чуване на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и Тодоров народен представител от ГЕРБ е задал въпрос на основния секретар на Министерство на вътрешните работи по какъв начин ще разяснява ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов на 17 март т.г.

„ Научих за ареста на Борисов 10 минути преди формалното известие на Министерство на вътрешните работи. Не съм бил осведомен за процесуално-следствените дейности по тази акция “, оповестил Тодоров. Главният секретар декларирал още, че по негово мнение преди да бъде задържан даден човек, би трябвало за него да се съберат съществени доказателства.

Признанията на Тодоров пред комисията, че основният секретар е бил изцяло пренебрегнат от вътрешния министър Бойко Рашков и не е знаел за арестите, нито за интервенцията.

От оповестения от организация ПИК проект за ареста на водача на опозицията излиза наяве, че той е написан и управителен от тогавашния началник на Националната полиция Венцислав Кирчев, някогашен шеф на РПУ-Черноочене, доверено лице на Асен Василев, назначено първо за началник на ОДМВР-Хаскова, а след това за шеф на полицията. След рухването на кабинета „ Петков “ Кирчев напусна Министерство на вътрешните работи и се яви в листата на „ смяната “ в Кърджали.
Венцислав Кирчев
От проекта излиза наяве, че Кирчев и заместника му Дулев са били привикани в кабинета на Кирил Петков, където министър председателят и вътрешният министър Рашков са им давали инструкции по какъв начин да арестуват Борисов, Горанов и Арнаудова.

Игнорирането на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е огромен скандал, тъй като по закон той е най-висшата професионална фигура в министерството и той позволява сходни интервенции, както и разписва настояванията за СРС. А министърът е политическо лице. В случая има куп престъпления.
Рашков на почерпка с Манолова.
Акцията в жилищата на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов стартира в 19 часа. В 21,10 часа Министерство на вътрешните работи пуска на уеб страницата публично известие, в което са посочени имената им, плюс това на някогашния народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова и се твърди, че те са задържани при взаимно следствие на Министерство на вътрешните работи и Европейската прокуратура. Час по-късно от пресцентъра на министерството съобщенито бе изтрито, само че пиарите на Министерство на вътрешните работи бяха не запомнили, че са го разпратили и на отрасловите кореспонденти по имейл.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР