Стефан ТашевЛъсна поредното доказателство за съсипването на МВР от бившия

...
Стефан ТашевЛъсна поредното доказателство за съсипването на МВР от бившия
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Крахът на „реформата на Рашков“ в МВР-връщат пенсионерите, няма кой да работи


Стефан Ташев

Лъсна следващото доказателство за съсипването на Министерство на вътрешните работи от някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, с помощта на неговата „ промяна “. Наследникът му Иван Демерджиев е издал на 7 септември заповед до другите структури на Министерство на вътрешните работи, в която им позволява да бъдат назначени още веднъж в системата пенсионирани от Бойко Рашков чиновници на трудово правно отношение, научи Breaking.bg.

„ През първата половина на 2022 година са прекъснати служебните и трудовите правни отношения на друг брой чиновници, придобили и упражнили правото си на пенсия за застрахователен стаж и възраст.

За част от овакантените длъжности за лица на трудово правно отношение от категориите „ експерт със приблизително обучение и професионална подготовка “, „ експерти със приблизително обучение “ и „ квалифицирани служащи “ не могат да се намерят подобаващи претенденти, притежаващи съответната професионална подготовка, с която се затруднява активността на структурите “, написа Демерджиев.

Затова позволява при липса на други подобаващи претенденти за длъжностите, ръководителите на структурите в Министерство на вътрешните работи по член 37 от закона да назначават лица, които са придобили и упражнили правото си на пенсия и дават отговор на условията за заемането на служба.

Това е крахът на „ промяната “ на Бойко Рашков в Министерство на вътрешните работи. И хвалбите му, че е 99% от нея е приключена. Какво се получи. Рашков пенсионира всички дребни чиновници от чистачки, през деловодителки и секретарки до водачи. Оказва се, че няма кой да ги замести и да прави работа. Куриозът на „ реформатора “ Рашков бе, че той и доближените му от управлението на Министерство на вътрешните работи бяха пенсионери.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР