Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Двадесетият пореден ден на масови протести срещу

...
Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Двадесетият пореден ден на масови протести срещу
Коментари Харесай

НА ЖИВО! Протестиращите тръгнаха на шествие, искат светло бъдеще! Заринаха МС със зелени топчета

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Двадесетият следващ ден на всеобщи митинги против кабинета на Бойко Борисов, основния прокурор Иван Гешев, генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков и задкулисието, олицетворявано от Доган и Пеевски, се организира сега в София, а и в много други градове на България, както и в разнообразни точки по света.

Преди главния митинг в Триъгълника на властта се състоя по-малък по мащаб, само че също толкоз гръмък " всеобщ следствен опит " пред резиденцията на премиера - вила " Секвоя ". Там стотици хора занесоха чували с евробанкноти с лика на Бойко Борисов, иронизирайки го за фотосите в чекмеджето. Множеството опита да влезе във вилата, само че не съумя. Така по думите на уредника Христо Иванов е станалао ясно, че думите на министър-председателя, че външен човек е проникнал в резиденцията - са дим и неистини.

Постепенно хиляди протестиращи се събраха пред Министерски съвет, където представителите на " Отровното трио " изнесоха речи, надъхвайки хората да желаят гръмогласно оставките на Борисов и Гешев.

Към Министерски съвет полетяха зелени топчета. Изрично бе очебийно, че символния митинг посредством хвърлянето би трябвало да попада не върху служителите на реда, а по фасадата на постройката, където се обитават властимащите. Провокации досега няма и всичко протича спокойно.

С мощни викания и апели за оставка, протестиращите потеглиха на шествие от Министерски съвет към Софийския университет и " Орлов мост ". Това се случи към 21:00 часа.

Хилядите, най-вече младежи, подвигат разнообразни плакати, с които зоват Борисов и Гешев да се махат незабавно, с цел да може станата да има по-добро бъдеще, без гранд корупция и напън върху инакомислещите и изобретателните.

По-късно протестиращите ще се разделят на няколко лъча, тъй че да стигнат до разнообразни точки в центъра на столицата, с цел да блокират значими кръстовища.

Като цяло деянията през днешния ден са подготовка за утрешния вечерен всеобщ митинг, който е деклариран като народен и на който се чакат стотици хиляди хора. Във видеата по-долу можете да видите настроенията на някои от уредниците, както и лайфове онлайн от митингите.













Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР