Стефан Антонов е дългогодишен бизнес журналист с опит в областта

...
Стефан Антонов е дългогодишен бизнес журналист с опит в областта
Коментари Харесай

България ще трупа дълг по 10 милиарда на година | Е-кономика 10.11.22

Стефан Антонов е дълготраен бизнес публицист с опит в региона на обществените финанси, банковия бранш и финансовите пазари. 

“Виждаме по какъв начин гласовитите партии провеждат фронт с министерството на финансите - вместо дебатът да е сред леви и десни, дебатът е сред служебното държавно управление и партии, които желаят да харчат ”- разяснява икономическият публицист Стефан Антонов. 

Според госта е притеснително, че няма ясна поддръжка за благоразумна фискална политика в Народното събрание и бюджетния недостиг би трябвало да бъде в рамките на 3 % от Брутният вътрешен продукт.

 
Съчиняват се 11 милиарда лв. спомагателни доходи, което е с 6 милиарда лв. повече от това, което Министерството на финансите вижда като спомагателни доходи

За Антонов тази оценка е неточност, защото прогнози би трябвало да се градят по отношение на настоящото положение на стопанската система, а оценките за брутния вътрешен артикул търпят по няколко корекции на година.

Финансите стъпват на “полевата действителност ”, като действителността на данъчните доходи, а не на имагинерността за прогнозите по отношение на брутния вътрешен артикул. “

Гостът разяснява и огромния недостиг, като съгласно Антонов по-голям недостиг за една съответна година, не е проблем, стига да се вземат ограничения през идната година. Журналистът счита, че обществените разноски, които някои партии оферират, ще се трансфорат в твърди разноски за идващите години, което основава заплаха за трупане на обилни задължения в близкото бъдеще. 

Стефан Антонов  споделя и по какъв начин би трябвало да бъде коментирана стопанската система без детайли на популизъм. Повече по тематиката и целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР