Стая 8 беше един обикновен уличен котарак, който се вмъква

...
Стая 8 беше един обикновен уличен котарак, който се вмъква
Коментари Харесай

Историята за котка на име Стая 8, най-обичаната и известна училищна котка на 50-те години.

Стая 8 беше един елементарен махленски котарак, който се вмъква в класна стая през 1952 година в началното учебно заведение Elysian Heights в Еко Парк, Калифорния

Животното към момента било котенце, само че обожавало учебното заведение, е което се нанася. През цялата образователна година Стая 8 помагал на учениците в час, развеселявал личния състав и внасял уют и естетика в учебното заведение. Когато децата излизали в лятна почивка котката изчезвала, само че се завръщала в деня, в който образователните занятия започвали още веднъж. Тази традиция траяла години без спиране доникъде на 60-те.

 PWB Peeps - Open Thread - Famous Cats, Room 8

С времето красивата котка Стая 8 придобила известност и кореспонденти и малките екрани от цялата страна чакали появяването на чудатото животно на първия образователен ден; Той станал прочут и получавал стотици писма дневно, от деца от всички краища на света.

 the great cat

Повече от 10 години Стая 8 служил правилно на своето учебно заведение. Поколенията възпитаници се сменяли, децата израствали с любовта на красивата котана и всички в образователното заведение обожавали четириногия чиновник.

 PWB Peeps - Open Thread - Famous Cats, Room 8

Стая 8 доближава до забележителните 20 години, когато при котешки пердах бива ранен и развива котешка пневмония в резултат на случая. Родители на един от учениците приютяват лоялната котка, с цел да може да изкара последните си дни в мир и успокоение, само че Стая 8 бяга от у дома с цел да бъде на обичаното си място – учебното заведение, което толкоз обичал.

 PWB Peeps - Open Thread - Famous Cats, Room 8

Портиерът на учебното заведение го намира неподвижен в края на образователния ден и оповестява на управлението на учебното заведение, като всички били покосени от загубата на обичания си четириног чиновник.

Некрологът на Стая 8 във вестника Лос Анджелис Таймс съперничи на този на огромни политически фигури, публикувайки три колони със фотография.

 Room 8 - Famous Cats at The Great Cat in History, Art and Literature

Котаракът бил толкоз прочут, че некрологът му бил оповестен във вестниците из цялата страна. Ученици събрали средства за надгробния му монумент. Стая 8 е заровен в Мемориалния парк на домашни любимци в Лос Анджелис в Калабасас, Калифорния, и до през днешния ден могат да се видят цветя и играчки, които красят мястото.

 An unforgettable cat named 'Room 8' | LoveCATS World

Сигурно се чудите за какво този котарак бил кръстен Стая 8? Защото това била обичаната му класна стая, където прекарва първия и последния ден от своя училищен живот.

Споделете тази публикация с вашите другари!

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР