Стават неща, които са малко необясними. Първо, целият порив на

...
Стават неща, които са малко необясними. Първо, целият порив на
Коментари Харесай

Чавдар Николов за политиците: Във всеки дреме по един Наполеон

Стават неща, които са малко необясними. Първо, целият ентусиазъм на митингите, който продължи толкоз дълго сред отчаянието и възнасянето, че нещо може да се промени, а внезапно в този момент, в най-важния миг, хоп – тези, които би трябвало, няма да беседват с никого. Дано това се промени.

Това съобщи пред БГНЕС карикатуристът, разяснявайки политическата обстановка след изборите и държанието на партията-победител.

„ Особености на българския темперамент, съгласно мен. Във всеки от нас дреме по един Наполеон или Александър Велики. За страдание, българинът е най-страшен и най-опасен, когато си мисли, че е прав. Да не си пред него, няма благосклонност, няма жалост. NO MERCY – както се споделя “, уточни карикатуристът.

Българските политици са лесни за окарикатуряване, счита той. „ Дават задоволително матрЯл “, пошегува се Чавдар Николов и добави: „ Някои се пробват да избягат от фокуса на карикатуристите, само че не съумяват “.

Дали обаче родните политици са задоволително необятно скроени, с цел да демонстрират възприятие за автоирония?
 Обвиниха подигравка на Чавдар Николов в дискриминация Обвиниха подигравка на Чавдар Николов в дискриминация
Карикатура на Чавдар Николов разбуни духовете в обществените мрежи. На нея е показан обликът на вицепремиера Меглена Кунева, която е о...

„ Всеки политик реагира доста добре на карикатурата на другия, само че на своите – мъчно “, отговори художникът.

„ В другите партии и обединения, които ни управляваха, по друг метод се отнасяха и към карикатурата. В един дълъг интервал от над 10 години, по времето на Борисов и всевъзможни негови патерици, отношението към карикатурата беше: Ааа, вие ме рисувате пълен. Вие печелите пари на мой тил, би трябвало да ме рисувате с коса. Тоест постоянно ядосан. По време на Национална движение „Симеон Втори" те гледаха на това доста освободено, може би тъй като идваха от Запад и знаеха езици, както се хвалят в този момент. Един от значимите езици на демокрацията е свободата на словото. Те имаха положително отношение към карикатурата ”, разяснява Николов.

„ Аз съм работил със в „ Шоуто на Слави “. Сътрудничих някъде към 4 години. Не е имало даже и намек за цензура, нито забележки, това може да му се признае “, добави той за водача на партия „ ИТН “, която стана първа политическа мощ в страната.

„ Сатирата е метод да се беседва за наболелите тематики в обществото, би трябвало всичко, което куца в ръководството, да се вижда от сатириците “, безапелационен е карикатуристът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР