Става въпрос за цялостна идея, която да позволи обществото ни

...
Става въпрос за цялостна идея, която да позволи обществото ни
Коментари Харесай

Малина Крумова: Трябва да вкараме в училищата експерти по пътна безопасност


Става въпрос за цялостна концепция, която да разреши обществото ни да е осведомено с сигурността на придвижването. Трябва да имаме познания и умения по какъв начин да разпознаваме рискови обстановки на пътя и да ги предотвратяваме. Това сподели в утринния блок на БТВ ръководителят на Държавна организация "Безопасност на придвижването " Малина Крумова във връзка предлагането в 7-ми клас да се прави инспекция на знанията по сигурност на придвижването по пътищата.

Шофьорският курс е единствено на практика детайл на образование, което би трябвало да стартира в най-ранна възраст. Проверката на знанията в седми клас е единствено един дребен детайл. Говорим за анкетно изследване, тест, което най-вероятно ще се случи през първия период, с цел да не съответствува с тежките изпити, които имат децата в края на годината, изясни Крумова.

Трябва да вкараме в учебно заведение експерти – пътни служители на реда, пожарникари, хора от незабавната помощ, които да приказват с децата за на практика случаи и да им преподадат знанията, които са заложени в образователните пособия, съобщи Малина Крумова, като посочи, че европейската процедура детайли от пътната сигурност да е се учат и по други предмети, свързани с придвижването по пътищата, като математика и физика.

По мотив зачестилите произшествия с пешеходци Крумова уточни, че незабавните ограничения, които би трябвало да се вземат, са там където има сериозни сектори, те да бъдат поправени. Ще създадем допустимо да се избегнат последващи такива случаи, съобщи тя в коментар на злополуката на столичния бул. "Никола Вапцаров ", при която джип блъсна две девойки, едно от кито умря.

В законодателството би трябвало да се интегрират правилата на безвредните системи, да са ясни отговорностите на институциите и законът да бъде по този начин структуриран, че да бъде резистентен във времето, сподели още Малина Крумова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР