Става дума за свидетелства за съдимост, издавани на хартиен носител

...
Става дума за свидетелства за съдимост, издавани на хартиен носител
Коментари Харесай

Над 60 свидетелства за съдимост средно на ден се издават на принципа „на едно гише“ от Районен съд – Варна

Става дума за свидетелства за съдимост, издавани на книжен притежател от началото на месец април тази година. Първоначално, след оповестяване на изключителното състояние през март 2020 година, свидетелства се издаваха единствено по електронен път от Министерство на правораздаването, при съществуване на електронен автограф на заявителите.

Впоследствие на районните съдилища бе позволено приемането на заявки и издаването свидетелства за съдимост на книжен притежател при режим на работа " на едно гише ", ситуирано отвън входа на постройките.

На този принцип се реализира работата на бюро „ Съдимост “ при Районен съд – Варна и все още. Над 1200 са издадените на хартия от началото на април до в този момент свидетелства за съдимост. Отделно направените информации за същия интервал за органите на досъдебното произвеждане в границите на правосъдния регион са над 600, а близо 1100 са електронните информации за потребностите на други съдилища в страната.

Пресслужбата на Районен съд – Варна припомня, че посетителите на обособеното гише на бюро „ Съдимост “ на адрес бул. „ Владислав Варненчик “ №61А изчакват реда си на разстояние от 2 метра един от различен. Заплащането на таксата от 5 лв. за издаване на удостоверение за съдимост може да бъде направено авансово – в случайно определен банков офис, или на място - посредством ПОС-устройство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР