Става дума за медикаменти, използвани за лечение на артериална хипертония,

...
Става дума за медикаменти, използвани за лечение на артериална хипертония,
Коментари Харесай

Блокираха лекарства заради опасна съставка списък

Става дума за лекарства, употребявани за лекуване на артериална хипертония, неотдавнашен миокарден инфаркт и сърдечна непълнота

Изпълнителната организация по медикаментите блокира като защитна мярка лекарствени артикули, съдържащи дейното вещество валсартан, доставено от Zhejiang Huahai в Европейски Съюз. Повод за мярката е фактът, че Европейската организация по медикаментите (EMA) и националните способени органи са били осведомени за съществуване на смес в дейното вещество валсартан, създадено от Zhejiang Huahai Pharmaceuticals, индустриално място Chuannan, Duqiao, Linhai, Китай. Примесът N-нитрозодиметиламин (NDMA) се класифицира като евентуален канцероген .
Проучването от страна на Zhejiang Huahai демонстрира, че съществуването на NDMA е обвързвано с промени в индустриалния развой, въведени през 2012 година Това не е обвързвано с открити нарушавания при спазването на разпоредбите за добра индустриална процедура и не е известно други дейни субстанции от тази компания да са наранени. Zhejiang Huahai е докладвала за тези примеси на производителите на крайните лекарствени артикули в Европейския съюз, които употребяват дейното вещество валсартан, с цел да създават лекарствени артикули с валсартан, които от своя страна оповестиха за това на регулаторните органи в Европейски Съюз.
EMA и НКО работят взаимно, с цел да проучат степента на замърсяване с NDMA при лекарствените артикули, съдържащи валсартан, и вероятното им влияние върху пациентите, които ги одобряват. Допълнителна информация за това изследване ще бъде направена обществено притежание, незабавно откакто бъде разполагаем.
EMA и НКО работят също и със Zhejiang Huahai за предприемане на съответни коригиращи ограничения за понижаване на равнищата или за елиминиране на примеса от бъдещите партиди валсартан, създавани в посоченото индустриално място.
От българската организация по медикаментите осведомят, че у нас има доста други лечебни други възможности, съдържащи ангиотензин-II-рецепторни антагонисти. Само някои лекарствени артикули, съдържащи валсартан, са повлияни от блокирането. Пациентите, приемащи лекарствени артикули, съдържащи валсартан, които имат въпроси по отношение на засегнатите медикаменти, би трябвало да се свържат с фармацевт и лекуващия им доктор.

Валсартан е ангиотензин-II-рецептор антагонист, употребен за лекуване на артериална хипертония, неотдавнашен миокарден инфаркт и сърдечна непълнота. Той се предлага на фармацевтичния пазар независимо или в композиция с други дейни субстанции.

В България понастоящем годно позволение за приложимост имат доста други ангиотензин-II-рецепторни антагонисти (сартани), които имат аналогични лечебни индикации. Те могат да бъдат употребявани в логаритъма за лекуване на техните пациенти в сходство с утвърдената къса характерност на продукта, както и националните и интернационалните лечебни насоки и стандарти вместо блокираните лекарствени артикули, съдържащи валсартан.

Списък на блокираните лекартвени артикули може да бъде открит ТУК

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР