Статистики на Euromonitor International сочат, че всяка минута по света

...
Статистики на Euromonitor International сочат, че всяка минута по света
Коментари Харесай

Reuters и графиките, които онагледяват проблема с пластмасовите бутилки

Статистики на Euromonitor International сочат, че всяка минута по света се продават съвсем един милион пластмасови бутилки. В рамките на един ден тази численост нараства до 1.3 милиарда, а за интервал от една година продадените бутилки надвишават 481 милиарда.

Тези данни, несъмнено, не значат съвсем нищо за множеството от нас, защото мъчно можем да си представим сходни цифри в действителни за съзнанието ни мащаби.

Затова от Reuters неотдавна сътвориха специфична страница с графики, отдадена на онагледяването на казуса с пластмасовите бутилки, която много дейно бърка в мозъка и въображението ни.

Графиките са съпроводени с прилежащите към тях статистики, които мощно допълват резултата на картинките.

Така да вземем за пример можем да забележим по какъв начин би изглеждала масата от всичките бутилки, продадени през последния месец, през последната година или през последните 10 години.

Изчислено е, че от 2009 година насам са продадени над 4 трилиона пластмасови бутилки, които, събрани на едно място, образуват купчина на височина от 2.4 километра.

Нея и още няколко умопомрачителни графики можем да забележим напълно образно в страницата на Reuters. А можем и най-сетне действително да се замислим за това, което предизвикваме на себе си и на планетата. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР