Статистиката на проверките на НАП показва, че всеки десети търговец

...
Статистиката на проверките на НАП показва, че всеки десети търговец
Коментари Харесай

Всеки десети търговец е нарушител

Статистиката на инспекциите на Национална агенция за приходите демонстрира, че всеки десети търговец е извършител. Колкото повече се усилват инспекциите, толкоз повече нарушавания се откриват, сподели във времето за парламентарен надзор министърът на финансите Владислав Горанов. Той отговори на въпрос на народния представител Радослав Стойчев по отношение на инспекции на Национална агенция за приходите.

От 2 януари до 15 март Национална агенция за приходите е направила 3544 инспекции в търговски обекти и хотели в зимните курорти.

Сред тях са 290 наблюдения на обекти с дълготрайност от 2 до 8 часа и 135 взаимни инспекции с Министерство на вътрешните работи. При тях са открити 373 нарушавания на данъчно законодателство - най-много разлика в касовата наличност, неиздаване на касов бон и липса на фискално устройство. След тези инспекции са запечатани 236 обекта.

Информация за санкциите и глобите още не може да се даде, тъй като има административни процедури, сподели Горанов. Запечатването на обектите и качването им в указател дава резултати и се надявам скоро да докладваме нарушавания под 10 %, добави финансовият министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР