Стартов сигнал за първия, създаден още от самото начало за

...
Стартов сигнал за първия, създаден още от самото начало за
Коментари Харесай

Новото BMW iX M60 : Най-доброто от трите свята на i, X и M

Стартов сигнал за първия, основан още през цялото време за чисто електрическата подвижност автомобил на BMW M. BMW Group показва третия, още по-мощен вид на новия софтуерен флагман: BMW iX M60 (среден разход на електрическа енергия: 2,7 - 21,7 кВтч/100 км* съгласно WLTP; CO2 излъчвания (комбинирани): 0 г/км). С мощ от 455 кВт/ 619 к.с.**, оптимален въртящ миг от 1 015 Нм* в Sport Mode респективно 1 100 Нм* при задействан Launch Control и характерни за M настройки на окачването този модел той прибавя изключителна продуктивност към света на подвижността с нулеви местни излъчвания.

BMW iX M60 комбинира поредно ориентирана към устойчивостта автомобилна идея с дизайна на съвременен Sports Activity Vehicle и вълнуващо динамични характерности на пътя. То въплъщава най-хубавото от трите свята на BMW i, BMW X моделите и BMW M GmbH. С софтуерните си акценти, които включват и новости при автоматизираното шофиране, ръководството и свързаността, новото BMW iX M60 е знак на едно ново схващане за прогресивен разкош, висока мощ и премиум характерности.



Стартов сигнал за електрическата подвижност на марката BMW M

BMW iX M60 форсира от 0 до 100 км/ч за 3,8 сек*. Удивителното разрастване на мощността на характерното за М електрическо задвижване се резервира линейно даже и при най-високи натоварвания, тъй че даже и нарастването на скоростта до електронно лимитираната оптималната стойност от 250 км/ч се резервира съвсем постоянно. Измереният при тестовия цикъл WLTP пробег на BMW iX M60 доближава до 566 км*.

Дебютът на BMW iX M60 е ново достижение в 50-годишната история наBMW M GmbH. Заедно с BMW i M50 (среден разход на електрическа енергия: 22,5 - 18,0 кВтч/100 км съгласно WLTP; CO2 излъчвания (комбинирани): 0 г/км) то въплъщава навлизането на марката BMW M в сегмента на електрифицираните Performance коли. Екстремната мощ и прецизното ръководство на електрическото задвижване на четирите колела в композиция с бързите реакции на ARB контрола на сцеплението, както и въздушното окачване на предната и задната ос с автоматизирано контролиране на равнището подсигуряват динамичността, пъргавината и прецизността, които по традиция са присъщи за преживяването при шофиране на BMW M автомобил.

BMW iX M60 ще се създава в завода на BMW Group в Динголфинг дружно с другите разновидности на чисто електрическия Sports Activity Vehicle (SAV). Световната му премиера е през януари 2022 година в границите на Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас. Въвеждането на пазарите в целия свят започва през юни 2022 година.



Балансирана автомобилна идея, рисково спортна устременост

Автомобилната идея на BMW iX е идеалната база за SAV с чисто електрическо задвижване и изключителни Performance характерности. Както структурата на каросерията, по този начин и градивния принцип и настройките на окачването са ориентирани към комбинирането на убеден комфорт със спортна управляемост. Концепцията Aluminium-Spaceframe и Carbon Cage с детайли от карбонов композит (CFRP) в покрива, страничните елементи и задната част е базата за една умна композиция от материали, която съчетава нараснала издръжливост с усъвършенствано тегло. Използването на CFRP за намаление на тежестта има дълги обичаи при BMW M GmbH. Още през 2003 година изключително лекият високотехнологичен материал обезпечава на BMW M3 CSL изключително удобно съответствие сред мощ на мотора и тегло. С него BMW M GmbH става пионер в региона на потреблението на CFRP при едросерийното автомобилно произвеждане. При голям брой настоящи High-Performance спортни коли на BMW M GmbH за интелигентното олекотяване на структурата способстват серийният карбонов покрив и други съставни елементи от CFRP.

Динамиката, успеваемостта и пробегът на BMW iX M60 се покачват и от усъвършенстваната аеродинамика, която обезпечава коефициент на въздушно противодействие от 0,26 в Sport Mode. Разположената ниско в дъното на автомобила високоволтова батерия снижава центъра на тежестта и покачва пъргавината, като усъвършенства и уравновесеното систематизиране на тежестта сред осите. Благодарение на това за динамичните характерности на BMW iX M60 са присъщи освен вълнуващо непринудено ускоряване, само че и изключителна динамичност в завоите, както и точно контролируемата управляемост даже и при високодинамични обстановки на пътя. Перфектно уравновесените динамични характерности на BMW iX M60 обезпечават убеденост и лекост на ръководството при всевъзможни скоростни режими. Освен това даже и при граничните режими на шофиране то обезпечава на лидера типичната за BMW M колите информативна противоположна връзка.

Първият BMW M автомобил въз основата на новата, ориентирана към бъдещето платформа

BMW iX M60 комбинира своите типични за M Performance качества с извънредно напредничавата технология на новата платформа на бъдещето на BMW Group в областите автоматизирано шофиране, ръководство, съгласуваност и цифрови услуги. Благодарение на това се обезпечава неповторимо в сегмента преживяване от електрическата подвижност. За него способстват и напълно новата архитектура в интериора, която обезпечава извънредно чувство за разхитителен шир.

BMW iX M60, също както и другите разновидности на модела, е с най-богатото в историята на BMW серийно съоръжение в региона на асистиращите системи, както и голям брой нововъведения. Новото потомство датчици, новият Software-Stack и мощната изчислителна платформа обезпечават и забележителен капацитет за поредно модернизиране на функционалностите за автоматизирано шофиране и паркиране – в средносрочен проект с функционалността на Level 3.

Infotainment системата iDrive от най-ново потомство издига взаимоотношението сред лидера и автомобила до натурален разговор. Тя е основана на новата BMW Operating System 8 и е основана с явен фокус върху тъч-функцията на новия MW Curved Display и върху връзката посредством глас с всеобхватно осъвремененият BMW Intelligent Personal Assistant. Remote Software Upgrades дават опция за в допълнение инсталиране over-the-air на нови и усъвършенствани функционалности. Бързото и точно обмисляне на маршрута, както и съвършената ориентировка в протичащото се на пътя се обезпечават от навигацията с cloud-базирана система BMW Maps и Augmented Reality Video на контролния екран. Освен това BMW iX е и пионер при преноса на данни по новия стандарт 5G и при интеграцията на персоналния акаунт в мобилната мрежа благодарение на Personal eSIM.

Ясен дизайнерски език, новаторско чувство за шир, извънредно богато серийно съоръжение

В изчистения екстериорен дизайн преобладават мощните пропорции на съвременен SAV, редуцираното оформление на повърхностите и прецизните елементи, които обезпечават мощното и особено лъчение BMW iX M60. Лакираните в наследник цвят спирачни апарати с логото на М на М Спортната спирачна система, BMW Individual Exterieur Line Titan Bronze, както и емблемите на М с новото осъществяване Black High Gloss/ Titan Bronze на предните странични панели и в задната част дават ясни сигнали за Performance характера на BMW iX M60. Като алтернатива се оферират 22-инчови аеродинамични джанти с извънреден дизайн в цвят Titan Bronze.

Разточителният, първокачествен и новаторско завършен интериор подкрепя концентрацията върху дейното шофиране, както и комфорта при дълги пътувания и насладата от прогресивния разкош. Мултифункционалните седалки с интегрирани подглавници, огромният BMW Curved Display, хексагоналният волан и таванът в цвят антрацит акцентират насладата от шофирането. Отпадането на междинния тунел обезпечава в допълнение пространство за краката, както и място за поставки и междинна подпора, завършена в стила на висококачествена мебел. Опционалното интериорно съоръжение Suite включва повърхности на седалките, арматурното табло, междинната подпора и вратите от естествена кожа, както и акцентиращи повърхности и уреди за ръководство в осъществяване Goldbronze. Независимо от определената графика на знаците и задействания My Mode в лявата част на осведомителния екран се изобразява логото на М. Ексклузивният темперамент на BMW iX M60 се акцентира и от извънредно богатото серийно съоръжение. То включва BMW Live Cockpit Professional и BMW Natural Interaction, които разрешават ръководство с гласови команди и жестове, озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, BMW Лазерни светлини, Комфортен достъп, дейна вентилация на предните седалки и пакет за топлинен комфорт.

Цялостна идея за резистентност: следен рандеман на първични материали, произвеждане със 100% екологична електрическа енергия, висок дял естествени и рециклирани материали

Отговорното потребление на ресурсите в цялата верига на цената и оптималното понижаване на CO2 отпечатъка през целия витален цикъл на продукта характеризират насоченото към бъдещето схващане за премиум подвижност, което е дефинирано от BMW i. Този холистичен метод се ползва поредно при създаването, по цялата верига на доставки и в производството на BMW iX M60. Марката BMW i значи както екологична, по този начин и обществена резистентност.

Кобалтът и литият, нужни за високоволтовите акумулатори, се закупуват от BMW Group от следени източници в Австралия и Мароко и се дават на производителите на акумулаторните кафези. Конструкционният принцип на електродвигателите разрешава отвод от потреблението на редкоземни метали в роторите на задвижванията. Компанията закупува и алуминий, който се създава благодарение на електричество от слънчеви енергийни системи.

При производството на коли, както и при производството на акумулаторни кафези се употребява 100% екологична електрическа енергия. Високият дял на второстепенен алуминий и рециклирана пластмаса също способстват за пестенето на запаси на производството на BMW iX M60. В интериора са употребявани дърво, сертифицирано по FSC, кожа, обработена с дестилат от листа на маслиново дърво, както и други естествени материали. Като суровина за подови настилки и и други стелките се употребяват и рециклирани риболовен мрежи.

* Прогнозна стойност въз основата на настоящото равнище на разработка на автомобила.
** Електрическо задвижване с до 397 кВт, при краткотрайно нарастване на мощността за <10 секунди с до 55 кВт.

Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР