Стартира важен социален проект във Варна, съобщи на пресконференция днес

...
Стартира важен социален проект във Варна, съобщи на пресконференция днес
Коментари Харесай

Стартира важен проект във Варна, който надгражда социални услуги

Стартира значим обществен план във Варна, заяви на конференция през днешния ден ръководителя Даниела Биячева. Той ще се осъществя в Общностния център за деца и фамилии, който се намира на ул. „ Капитан Райчо “ 103А.
Стойността му е 391 165 лв.. Срокът за осъществяването е до 1 октомври 2024 година
С неговото осъществяване ще се надградят сполучливо осъществените действия и реализирани резултати от челен обществен план, както и ще се обезпечи непрекъсваемост на предоставяните услуги за деца.
Настоящият план има за цел предварителна защита на рисковете от занемаряване, понижаване на отрицателните трендове, свързани с детската беднотия, повишение благосъстоянието на децата и общественото включване на рискови групи от популацията, посредством даване на интегрирани здравно-социални услуги за лица до 7-годишна възраст и техните фамилии от община Варна.
Услугите за ранно детско развиване целят образуване и развиване на наставнически умения, фамилно консултиране и поддръжка, равна намеса за деца с увреждания и усложнения в развиването и даване на патронажна грижа за деца до 3-годишна възраст. В рамките на плана ще се изпълнят редица действия, свързани с ранната профилактика и предварителна защита на заболяванията при децата, осведоменост за здравното обслужване на децата и фамилиите от маргинализираните общности, улеснение достъпа до здравни грижи, осъществяване на стратегии за предварителна защита на ранните бракове и раждания, фамилно обмисляне, подготовка за включване в просветителната система, разясни ръководителя на плана.
Екип от 16 експерти и спомагателен личен състав ще даде услугите по плана, в който ще бъдат включени 350 деца и техните фамилии от община Варна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР