Стартира националният конкурс Кмет на годината“ 2022, организиран от Kmeta.bg.

...
Стартира националният конкурс Кмет на годината“ 2022, организиран от Kmeta.bg.
Коментари Харесай

Започна гласуването в конкурса „Кмет на годината“ 2022

Стартира националният конкурс „ Кмет на годината “ 2022, проведен от Kmeta.bg. В десетото юбилейно издание всички български жители могат да оценят работата на градоначалниците с гласоподаване в платформата Kmetnagodinata.bg.

Специално основаната платформа за гласоподаване към този момент е дейна и ще бъде отворена до 23.59 ч. на 30 септември. Задължително се изисква регистрация посредством имейл, а достъп имат единствено консуматори с IP адреси от България.

В конкуренцията имат право да вземат участие всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено единствено за общините Вълчидол, област Варна, и Разлог, област Благоевград, където сега ръководят изпълняващи длъжността кметове и предстоят частични локални избори.

Категориите в състезанието “Кмет на годината ” 2022 са:
Кмет на годината;Кмет на гражданите;Смарт сити;Зелена община;Градска среда;Туризъм и култура;Развитие на спорта.
Всеки може да гласоподава за своя любимец единствено в една от петте профилирани категории, както и да даде поддръжката си в една от двете съществени категории – Кмет на годината или Кмет на жителите.

Регистрацията за гласуването става през профил в обществената мрежа Фейсбук, профил в Гугъл или с различен имейл, като в последния случай вотът би трябвало да бъде доказан през посочения имейл.

Победителите във всяка категория ще са трима – за дребна, междинна и огромна община, съгласно популацията в нея. (Малка община – с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители). Типовете общини са избрани съгласно формалните данни на Национален статистически институт от преброяването на популацията през 2011 година

Победителите в 10-ия юбилеен конкурс ще бъдат оповестени на формалната гала “Кмет на годината ” 2022, която ще се организира на 4 октомври 2022 година и ще бъде излъчена същата вечер по БНТ1 и Българска национална телевизия 4.

Големите награди ще връчат президентът и вицепрезидентът на Република България господин Румен Радев и госпожа Илияна Йотова, които ще са и специфични посетители на церемонията.

Медийни сътрудници на събитието са Българска национална телевизия, БНР, Нова нюз, Economic.bg, ESGNews.bg, TheMayor.eu, Netinfo.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР