Стартира кампанията Най-добър млад шофьор на България, на която съорганизатори

...
Стартира кампанията Най-добър млад шофьор на България, на която съорганизатори
Коментари Харесай

Стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България"

Стартира акцията " Най-добър млад водач на България ", на която съорганизатори са СБА, Пътна полиция, ФИА, БЧК, община Пловдив, община Калояново, автомобилни вносители, бензиностанции, медии и други, предава news.bg.

" Мероприятието ще окаже директно въздействие на сигурността на придвижването ", безапелационен беше Емил Панчев - ръководител на СБА.

Жан Тод - президент на ФИА насочи обръщение към съорганизатори и участници. Той отбелязва, че обединявайки напъните си може да се реализира доста в сигурността на пътя.

Бойко Рановски - началник на Пътна полиция, съобщи че младите водачи са най- уязвимите на пътя и задачата е да се изследва до каква степен те са готови на пътя, с цел да се вземат ограничения за понижаване на ПТП.

Кампанията " Най-добър млад водач на България " е съревнование с обучителна цел, в което могат да вземат участие всички водачи до 26 години. Те би трябвало да показват знания на разпоредбите за придвижване по пътищата, познаване на колите и автомобилните технологии, познания и умения за безвредно шофиране.

Право да вземат участие в акция имат водачи до 26 години, които са дейни водачи с до 5 година стаж зад кормилото и без влезнали в действие наказателни постановления. Кампанията започва с първи стадий - онлайн тест с въпроси в региона на разпоредбите за придвижване по пътищата. Тестът ще бъде деен от 5 февруари до 27 април 2018 година

Най-добрите 30 участници ще се класират за втория стадий. Състезанието ще бъде на писта в с. Калояново, където участниците ще покажат уменията си за шофиране и ще се състои на 12 май 2018 година

Победителят печели една година гратис шофиране на Renault Captur.

Финалистите на акцията стават " Посланици за пътна сигурност " на СБА, като персонално ще спомогнат за информираността измежду младежите по отношение на рисковете за погрешно държание на пътя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР