Стартира ХХ Национален поетичен конкурс Любовта е пиянство или пиянство

...
Стартира ХХ Национален поетичен конкурс Любовта е пиянство или пиянство
Коментари Харесай

Стартира ХХ Национален поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“

Стартира ХХ Национален лиричен конкурс „ Любовта е пиене или пиене от обич “. Организатори са Община Силистра, Литературно съдружие „ Реката и другари “ и Регионална библиотека „ Партений Павлович “-Силистра. Конкурсът се организира под патронажа на кмета на Силистра - доктор Юлиян Найденов.

Темата на състезанието тази година е „ Любовта и/или виното – 14 февруари – Ден на Св. Валентин и/или на Св. Трифон Зарезан “.

Конкурсът е неизвестен, а право на присъединяване имат лица над 18 години. Нямат право на присъединяване наградените създатели от предходното издание.

Авторите би трябвало да изпратят в огромен пощенски плик едно непубликувано и напечатано в 3 екземпляра стихотворение; дребен, запечатан плик с персонални данни: трите имена, адрес, e-mail, телефон за връзка с създателя и къса креативна биография (дата и място на раждане, публикации), както и попълнена.

Всеки участник може да изпрати единствено едно стихотворение, отдадено на тематиката за любовта и/или виното. Произведенията не би трябвало да бъдат оповестени до оповестяване на резултатите от състезанието, както и да не са се състезавали в други състезания. Не се одобряват произведения по е-поща.

Творбите би трябвало да бъдат изпратени на адрес: 7500 гр.Силистра, Община Силистра, ул. " Симеон Велики " 33, стая 314, за състезанието " Любовта е пиене или пиене от обич ".

Крайният период за приемане на творбите е 20 януари 2023 година, а награждаването ще се състои на 14 февруари 2023 година, от 17:30 часа, в зала „ Диоген Вичев “ на Регионална библиотека „ Партений Павлович “-Силистра.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР