Стартът на индийската лунна мисия Чандраян-2, който беше отложен поради

...
Стартът на индийската лунна мисия Чандраян-2, който беше отложен поради
Коментари Харесай

Избраха нова дата за старта на индийската лунна мисия

Стартът на индийската лунна задача " Чандраян-2 " , който беше отсрочен заради механически аргументи на 15 юли, е плануван за понеделник, 22 юли, съобщи ТАСС. Агенцията цитира известие на Индийската организация за галактически проучвания .

Космическото ведомство анулира старта на " Чандраян-2 " до Луната 56 минути преди изстрелването от космодрума на остров Шрихарикота в Бенгалския залив заради механически аргументи. Беше запланувано станцията да бъде изведена в космоса благодарение на ракетата-носител GSLU Mk III. Очакваше се " Чандраян-2 " да доближи до Луната на 6-7 септември .

Индия има намерение да стане четвъртата страна, след Съединени американски щати, Русия и Китай, сполучливо осъществила меко кацане на естествения сателит на Земята.

Станцията е с маса 3,8 тона и се състои от орбитален модул, спускаем модул и дребен луноход. Последните би трябвало да се прилунят на Южния полюс на Луната, който до момента никой не е изследвал. Очаква се 27-килограмовият луноход " Прагиян " да работи минимум един лунен ден, равняващ се на 14 земни денонощия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР