Старши треньорът на Япония Акира Нишино ден преди осминафинала на

...
Старши треньорът на Япония Акира Нишино ден преди осминафинала на
Коментари Харесай

Селекционерът на Япония: Не мислим за дузпи, Белгия е в Топ 3 на света

Старши треньорът на Япония Акира Нишино ден преди осминафинала на Световното състезание против Белгия изясни, че той и неговите футболисти не се концентрират върху осъществяване на дузпи. " Белгия е един превъзходен тим. За мене те влизат в Топ 3 на най-хубавите тимове в света, сподели Нишино пред публицистите. Нашият тим би трябвало да играе на следващия ден изобретателно, другояче нямаме никакви шансове срещу тях. Но ние към този момент си влязохме в нашата игра, сработихме се и сме подготвени за борба. "

По отношение на вероятно осъществяване на дузпи, в случай че се стигне до тъждество, японците нито се готвят, нито имат такава концепция в главите си. " Разбира се, в случай че се стигне до дузпи, решението ще бъде мое и аз ще го имам в главата си. Аз заемам поста народен селекционер. Никога досега не се е налагало да се приготвяме за дузпи или да ги упражняваме. Мисля, че на тренировките няма потребност да упражняваме това и не го вършим ", разяснява 63-годишният Нишино.

A

" След това играчите, в случай че желаят, те го вършат, когато останат да бият удари след заниманието. Няма потребност да се вършат специфични тренировки за това, тъй като дузпите за мен са на първо място резултат от психическа конфигурация. И в случай че се стигне до дузпи, натоварването е за изпълнителите, а не за вратаря ", разсъждава наставникът на единствения азиатски тим във етапа на елиминациите.

Япония отстъпи на Полша в последния си мач в групата с 0:1, а след срещата, типично за културата в тази страна, се извини на титулярите си за неверния избор. Но пък футболистите опазиха треньора си. Бранителят Готоку Сакай съобщи: " Да, чухме доста добре освиркванията от трибуните, само че най-важното е, че продължаваме напред ". За японците това е трети осминафинал от всичките им участия на международни шампионати. Преди са го правили през 2002 и през 2010 година, а в този момент имат също тежък тест.

ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК! ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ЯПОНИЯ ТУК! ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ПОЛША ТУК! Мондиал 2018 3 кръг, четвъртък 28 юни  Япония 0:1краен резулат  Полша
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР