Старши треньорът на волейболния шампион на България при жените Марица

...
Старши треньорът на волейболния шампион на България при жените Марица
Коментари Харесай

Треньорът на Марица: Този златен дубъл е много по-сладък, защото е постигнат с най-младия отбор в историята ни

Старши треньорът на волейболния първенец на България при дамите Марица (Пловдив) Борислав Крачанов дефинира спечелването на купата в шампионата и Купата на страната като " по-сладък триумф " спрямо предишния сезон, тъй като " жълто-сините " са го постигнали с най-младия си тим. Наставникът даде изявление пред формалния уебсайт на клуба, в което направи равносметка за миналата акция на пловдивския отбор.
Прочетете още
– Господин Крачанов, Марица записа 7-ия си златен дубъл в историята, завоюва 9-ата си поредна шампионска купа, а за вас това беше втори " златен дубъл " като треньор. Как ще коментирате миналия сезон?

– Смятам, че сезонът е сполучлив. Изпълнихме задачите, които си бяхме сложили при започване на сезона, а те бяха точно спечелването на шампионата и Купата. Направихме го по един много безапелационен метод. Нашият млад тим, който изградихме от началото на подготовката, даде своя позитивен заряд. За мен персонално, свършената работа през сезона е сполучлива.

– През предишния сезон отборът беше с най-младия си тим в историята?

– На моменти беше много притеснително, тъй като част от тях за първи път трябваше да носят този товар в публични мачове и да печелят трофеи. От друга страна обаче, им се даде опция да покажат своите качества и да покажат, че в действителност при тях има бъдеще. Сигурен съм, че ще не престават да работят още повече и да се развиват.

– Марица направи връх през миналата акция с 9-ата си поредна купа. Никой тим в мъжкия и женския български волейбол не беше правил това. Този връх тежеше ли на девойките и какво е възприятието, когато към този момент е изработен?

– Този връх не тежеше толкоз на тима. Не сме ги тормозили в допълнение с тази тежест, че чакаме 9-а поредна купа. По-скоро тежеше серията от победи. След като към този момент си постигнал нещо сходно, удоволствието е още по-голямо. Момичетата се радват, че подобен млад състав влиза в историята на българския волейбол.

– Отборът имаше някои тежки моменти през сезона, само че се събираше постоянно за най-важните мачове. Показа го и във финала за Купата и за шампионата против ЦСКА и даде най-хубавото от себе си.

– Чак тежки моменти, не бих споделил, че сме имали. По-скоро имахме моменти, на които играхме на приливи и отливи и подхождахме с несъмнено успокоение в избрани мачове. Когато нещата не ни се получаваха толкоз елементарно, мачът ставаше по-интересен за публиката досега, в който влезем непрекъснато съсредоточени и си вземем дуела. Във финала не допуснахме сходно разпределяне и се видя огромната разлика сред нас и тима на ЦСКА (София). Смятам, че разликата идва от това, че през цялото време учим състезателките да имат шампионски нрав още от школата. Момичетата всяка година са настоящи първенци на избрани възрасти. Играят много мачове и при подрастващите, които са напрегнат и знаят по какъв начин се печелят такива срещи.

– Марица взе участие и в Шампионска лига и през предишния сезон. На моменти сподели, че може да играе и против доста мощни противници, макар че беше най-младият тим в шампионата. Как бихте оценили представянето в Шампионска лига?

– Има доста позитивни неща от присъединяване ни в Шампионска лига. Естествено има и отрицателни. Много от нашите млади волейболистки излязоха да играят против своите идоли. Отборът израсна много. На моменти показахме, че можем да играем на положително равнище против такива тимове, само че се и видя, че разликата сред нас и другите отбори е в действителност доста огромна. Причините за това са доста. Ясно, е че нашето състезание не е толкоз конкурентно, както другите шампионати. Повечето неща обаче са позитивни, тъй като рядко се дава опция на 17-18-годишни девойки да играят против най-хубавите в света.

– Кой беше моментът, който ще запомните през този сезон?

– Вдигането на двете трофеи – шампионата и Купата. За мен те са доста по-сладки от предишния сезон, тъй като първо ги постигнахме с най-младия тим в историята ни и второ - имаше доста мнения при започване на сезона по наш адрес какъв е този състав на Марица. Успяхме да отговорим позитивно на всички критици, които бяха срещу нас. Имаше доста отрицателна сила към нас, само че ние я обърнахме в позитивна.

– Какво ще си пожелаете за новия сезон?

– На първо място здраве, тъй като за един състезател това е най-важното. Публиката да продължава да ни поддържа и всички хора, които стоят зад нас, да ни оказват помощ. Да продължим да развиваме всички млади девойки и един ден да ги гледаме в топ тимовете, против които играхме в Шампионска лига.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР