Старши треньорът на ЦСКА – Саша Илич, говори пред медиите

...
Старши треньорът на ЦСКА – Саша Илич, говори пред медиите
Коментари Харесай

Саша Илич: Този мач е огромен шок за мен

Старши треньорът на ЦСКА – Саша Илич, приказва пред медиите след студения душ, който отборът му изживя против ЦСКА 1948. 31-кратният първенец направи тъждество 1:1, което го отдалечи от купата в България. Легендата на Партизан показа, че е в потрес от развоя на мача и от това, че към този момент ориста на „ алените “ зависи и от дуелите на Лудогорец до края на шампионата.

„ Първото и само нещо, което не ми хареса е страхът. Футбол не се играе със боязън. Видях предпочитание, битка и настъпателност, само че футбол не се играе със боязън “.

„ Когато имаш два мача до края на шампионата и държиш ориста в свои ръце, единственото значимо е резултатът. Въпреки безредната игра през първото, имахме две отлични благоприятни условия. В края на мача също можехме да стигнем до успеха. Ако бяхме вкарали, отново щяхме да държим ориста в свои ръце. Случват се такива неща, до момента Турицов имаше 100% успеваемост в дузпите “.

„ Това е футболът. На Турицов сега му е нужна огромна поддръжка. Трябав му поддръжка от мен и останалите и я има. Трябав да играе футбол, това е футболът “.

„ Този мач е един голям потрес за мен, мога да си показва какво е на футболистите. Имахме опция да победим в последната секунда, само че не го направихме. Предполагам ще има последствия за футболистите. Това, което мога да кажа, че против Левски ще играят единствено 100 % подготвени играчи “.

„ Отново споделям – това е футболът, случват се такива неща. Единствено не ми хареса страхът в играчите, това очевидно изигра роля “.

„ Феновете постоянно са нашият максимален асистент, веселя се, че бяха напълнили стадиона. Вярвайте ми, че играчите дадоха всичко. Надявам се по-натам да ги зарадваме “.

Легендата на Партизан обясни и по какъв начин ще подходи персонално с Иван Турицов, който се трансформира в виновник за отбора с изпуснатата дузпа: „ Моето мнение е, че през днешния ден не би трябвало да приказваме нищо. Утре ще беседваме “.

„ Изцяло съм съсредоточен върху мача, който ни остава. Не е моментът да приказваме за мен “, съобщи Илич на въпрос дали остава в ЦСКА и през идващия сезон.

„ Моето мнение е, че ЦСКА би трябвало всяка година да се бори за купата. Със сигурност биха създали разлика няколко футболисти, които са печелили трофеи в техните страни – това прави разлика. Имаше моменти, в които шансът ни покри през сезона. Днес не беше по този начин. Има и такива моменти “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР