Старши треньорът на третодивизионния Чавдар (Етрополе) Йордан Юруков напуска клуба,

...
Старши треньорът на третодивизионния Чавдар (Етрополе) Йордан Юруков напуска клуба,
Коментари Харесай

Tреньорът на Чавдар напуска

Старши треньорът на третодивизионния Чавдар (Етрополе) Йордан Юруков напуща клуба, стана ясно три дни след края на шампионата в Югозападната група. Юруков води етрополци в две цялостни години и през това време построи тим, който постоянно е бил в челото на класирането.

Един от огромните триумфи на отбора в този интервал беше достигането на осминафинал в шампионата за Купата на България, където ги в профил Спартак (Варна) след продължения. За крайното 1:0 вкара крилото Здравко Димитров в 106-ата минута. Преди това Чавдар преодоля конкуренцията в района и зоната, а на 1/16-финалите победи с безапелационното 2:0 елитния Пирин (Благоевград).

" Искам да направя последваща стъпка в кариерата си и това е повода да се разделим. Благодаря на кмета на града Димитър Димитров и на цялото управление за опцията да работя в този клуб. Също по този начин желая да изкажа благодарностите си и за поддръжката и доверието, които усещах от самото начало ", съобщи Йордан Юруков пред Българска телеграфна агенция.

" Може и да е в Трета лига, само че Чавдар е същински професионално проведен клуб. Много тимове от второто равнище могат единствено да завиждат за изискванията. Смятам, че оставям един построен колектив, който е подготвен да се изкачи нагоре. Просто би трябвало още малко да се надгради ", добави някогашният футболист на ЦСКА и Локомотив (Пловдив).

Още един отзив за доста положителната му работа е и включването на шестима от неговите играчи в сборния тим на Югозападна България за шампионата на гениите от трета лига, който ще се организира в първата седмица на юни въз основата на БФС в Бояна.

Чавдар (Етрополе) приключи на 4-о място през този сезон, само че отборът действително се оказа жертва на другия правилник за втората фаза, където се събраха първите пет тима от двете подгрупи в Югозападната дивизия. Марек (Дупница) завоюва промоцията, пред Вихрен (Сандански).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР