Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров поздрави своите баскетболисти,

...
Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров поздрави своите баскетболисти,
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров: Не обичам да се изхвърлям като някои други хора

Старши треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров поздрави своите баскетболисти, които донесоха победа №12 в актива на самоковци довечера. Носителите на Купата и Суперкупата на България завоюваха дербито с Балкан с 83:68 в " Арена Ботевград " в среща от 13-ия кръг на НБЛ. Удо даде своя коментар за развоя на конфликта, като съобщи, че не обича да се изхвърля и да споделя, че тимът му играе най-хубавия баскетбол, евентуално визирайки изявлението на президента на Левски Тити Папазов след дуела със Спартак Плевен.
 Рилски завоюва дербито с Балкан (резултати от 13-ия кръг в НБЛ) Рилски завоюва дербито с Балкан (резултати от 13-ия кръг в НБЛ)
" Искам да поздравя тима ни, тъй като през днешния ден нямахме някакъв неповторим ден в нахлуване, обаче играхме доста по-добре в отбрана. В третата четвърт сме позволили 9 точки, в първата - 15. Това, което желаех да направляваме, също успяхме да създадем. Като цяло това беше една отборна победа. Всеки, който влезе, способства за нея. Нямаше нарцисизъм, всеки игра в името на тима. В такива мачове е най-важно да спечелим. Жалко, че Георги Адирков се контузи най-после. Той даваше малко отмора на Деян Карамфилов. Сега имаме време, в което да се възстановим, тъй като явно на позицията плеймейкър имаме проблем. Във втори мач Карамфилов игра солидно и компенсирахме неналичието на Брендън Рандълф. Не е цел да вършим победни серии, а да играем по-добре и по-добре. Неминуемо ще имаме тежки моменти някъде. През постоянния сезон Балкан ни спираха такива серии от следващи победи през последните две години, само че това не е значимото. Тук се играе сложното, Балкан неслучайно е втори в шампионата и е хубаво, че успяхме да ги победим.

Защитата завоюва през днешния ден, тъй като в родното състезание това ни е най-слабият мач откъм пукотевица - единствено 30% с 8 тройки. Момчетата са експерти, всеки ден работим самостоятелно и последователно стартират да се напасват и да се получават нещата. Данчо Минчев също оказа помощ доста през днешния ден. Тепърва би трябвало да демонстрираме и по-добра игра. Надявам се всички да са здрави. Хубавото е, че имаме мач чак на 9 януари и ще имаме опция да починем и да се подготвим.
 Тити Папазов: 1-вият, 15-ият и 55-ият свириха мача сред двата тима, които играят най-хубавия баскетбол Тити Папазов: 1-вият, 15-ият и 55-ият свириха мача сред двата тима, които играят най-хубавия баскетбол
Сезонът е доста дълъг и още е доста рано. Дори не сме приключили годината. За мен всеки един мач е значим и самостоятелно се подхожда към него, само че е хубаво да спечелиш постоянния сезон - това към този момент сме го правили. По-важното е да спечелиш другия сезон - плейофите, които са напълно настрана нещо. Играем добре, само че имаме много неща, които да подобряваме. Не обичам да се изхвърлям като някои други хора, че играем най-хубавия баскетбол, това резултатите го демонстрират. Предпочитам да сме по-скромни, да работим с по-голяма мотивация и да се подобряваме. Оценката ми за годината е доста добра, тъй като не успяхме да спечелим купата, само че пък спечелихме всичко друго. Надявам се идната година да имаме шанса и шанса да създадем идната стъпка. Искам да пожелая на всички да посрещнат новата година и да бъдат здрави ", показа Хаджисотиров.

Снимка: Балкан

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР