Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти напомни какви успехи

...
Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти напомни какви успехи
Коментари Харесай

Анчелоти: Реал спечели за 2 години толкова, колкото други за цялата си история не могат

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти подсети какви триумфи е постигнал воденият от негов тим.

Носителят на трофея в Шампионската лига е на прага на борбите от четвъртфиналите, където за втора поредна година се изправя срещу Челси. Първата среща е в сряда вечер на “Сантиаго Бернабеу ”.

Наставникът отхвърли опцията да се завърне отпред на лондончани, откакто и неговото име беше измежду спряганите.

" Справям се добре отпред на Реал, нещата се получават. Ако този сезон стигнем до трофея в шампионата за Купата на краля, този състав ще е спечелил всичко допустимо през последните две години. А има клубове, които не са реализирали това през цялата си история ”.

“За мен е чест да съм отпред на Реал Мадрид. Обещавам, че ще се опитам да завоюваме всеки един вероятен трофей. Всички в тима сме най-хубави другари. Виждам, че момчетата се схващат чудесно. Знаят по кое време да се майтапят, само че и по кое време да са бъдат съществени. Понякога всички се забавляват, само че когато би трябвало да бъдат съществени, не е нужно да им го споделям ”, продължи Анчелоти.

През предишния сезон Реал едва преодоля Челси, без значение че беше спечелил първата среща в Лондон с 3:1. На реванша англичаните поведоха с 3:0, само че след продължения “лос меренгес ” въпреки всичко съумяха да се наложат. Сега ситуацията при “сините ” не е цветущо, тъй като те смениха мениджъра си поради слаби резултати. Временно отпред на тима е Франк Лампард, на който Карлето беше треньор по време на своя престой на “Стамфорд Бридж ”.

“Разбира се, че ми е мъчително да виждам Челси в това състояние. Аз съм почитател на клуба, тъй като там имах страхотни моменти. Дали обаче бих се върнал там като управител? Не, уповавам се Лампард да свърши отлична работа. Той няма моя опит, тъй като аз съм на 63 години, а той е на 44 години. Но смяната там няма да стане от през днешния ден за на следващия ден. Франки е цялостен експерт. Той знае какво може да се случи в тези огромни мачове и знае по какъв начин да приготви тима си за това. А и в Челси е цялостно с класни футболисти ”, счита Анчелоти.

Бившият треньор на Милан не приема изказванията, че през предишния сезон Реал е стигнал до върха в ШЛ с шанс: “Беше ни доста мъчно и против Челси, и против Манчестър Сити, само че в нито един миг не се предадохме. Постигнахме обрати, тъй като бяхме по-силни от противниците. Заслужавахме да стигнем до купата ”.

Анчелоти посочи, че ще продължи да разчита на Дейвид Алаба като централен бранител, което значи, че против Челси в този момент вляво на защитата ще бъде или Едуардо Камавинга, или Начо Фернандес.

Наставникът прикани и да се подходи с почитание към Федерико Валверде, който преди дни удари състезател на Виляреал поради хипотетични обиди от негова страна. Сега халфът на Реал рискува да бъде осъден. Треньорът дори разкри, че уругваецът ще бъде титуляр на следващия ден. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР