Старши-треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов

...
Старши-треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов
Коментари Харесай

Иван Иванов: Карлос е различен от останалите състезатели

Старши-треньорът на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов отхвърли да има спор сред него и европейския първенец и международен рекордьор в категория до 89 кг Карлос Насар. Както е известно, в последните месеци геният от Червен бряг се приготвяше при персоналния си треньор Павел Христов, а по-късно на лагера на Белмекен преди шампионата на Стария континент бе квалифициран от Пламен Братойчев.

“Карлос е малко по-различен от останалите състезатели. Той е от 12-годишен в националния тим и при него нещата са подредени. Той е един голям гений, който реализира по-лесно начертаните цели. Ние сме се разбрали с него - какво да се прави, какъв брой да поддържа и така нататък Вдигането на тежести е самостоятелен спорт и ние подхождаме към всеки играч самостоятелно. При Насар нещата се случват по-лесно, на други им би трябвало повече работа. Карлос в никакъв случай не е стоял в лагерна конюнктура повече от 30-40 дни преди съревнование. Идвал е на контролни, знаем какви са резултатите му. Това са си наши вътрешни неща. Изненадан бях от изнесената информация, че сред нас има спор. Т.е. аз знам кой го основава. Въпросният човек желае да сътвори някакво напрежение и разединение в тима, само че това няма по какъв начин да се случи ”, съобщи Иванов.

По връзки травмата на Карлос Назар, който си сряза ахилеса при битов случай, Иванов съобщи:

“Ситуацията ще се обясни след свалянето на гипса. Първо ще се стартира с рехабилитация с плуване и някакви леки натоварвания, само че зависи и от него. Карлос би трябвало да бъде доста деликатен, тъй като мястото е внимателно - ахилесът поема цялата тежест на тялото ”.

Както е известно, в Ереван Насар сложи свръхестествен международен връх в дуела на кат. 89 кг – 395 кг, който му обезпечи на 99 % квота за олимпиадата в Париж следващата година. Заради високия си резултат Насар просто би трябвало да се явява на кантара и представянето на останалите олимпийски квалификации и по-късно умерено може да не отдръпна от надпреварите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР