Старши треньорът на националния отбор на България по волейбол за

...
Старши треньорът на националния отбор на България по волейбол за
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Четвъртфинал на европейското първенство ще е фантастичен резултат за нас

Старши треньорът на националния тим на България по волейбол за дами - Лоренцо Мичели, приказва пред медиите на взаимната открита подготовка с мъжкия отбор в залата на Левски София. Преди срещата с медиите селекционерът приказва на дълго с наставника на мъжете - Пламен Константинов.

" Оставането ни в Лигата на нациите беше ужасно достижение, тъй като нашият тим е извънредно млад и няма интернационален опит. Вече започнахме подготовката за европейското състезание. Знам, че ще е доста мъчно. Нашите девойки обаче схванаха какво е да се изправят против най-големите и имам цялостно доверие в тях.

В нашата група е Италия – отбор, който постоянно е любимец. В Лигата на нациите не взе участие с най-силните си състезатели, само че отново беше измежду най-хубавите. Много е значимо да се класираме втори или трети в групата и по този начин да избегнем по-силен противник на осминафиналите. Надявам се всички девойки да са здрави и подготвителният развой да мине на равнище ", сподели италианският експерт, спечелил два пъти Шампионската лига.

Капитанът Мирослава Паскова тренира с тима. Възстановяването ѝ върви даже по-бързо от предстоящото. Паскова се контузи в първия мач от Лигата на нациите, в който победихме Хърватия с 3:0 и това се оказа извънредно значимо за оставането ни измежду най-хубавите.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР