Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол Любомир

...
Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол Любомир
Коментари Харесай

Любомир Минчев след Финландия: Прибързвахме в края на мача

Старши треньорът на националния тим на България по баскетбол Любомир Минчев отдаде загубата със 70:75 точки в международната подготовка с Финландия на слабата отбрана във втората четвърт и слабото нахлуване в края на мача.

Българският отбор не съумя да осъществя нито една точка в заключителните 5:31 минути на срещата.

„ Във втората четвърт бяхме доста слаби в отбрана. На полувремето трябваше да се карам на състезателите. Накрая на мача нападението беше проблемът”, разяснява Любомир Минчев.
„ Водехме с 4-5 точки в последната четвърт, само че в края на мача нямахме добра организация в нахлуване. Прибързвахме, искахме да вкарваме тройки, а можеше да ги бием с пробиви, което бе тяхното едва място. Днес голя проблем за нас беше и битката. Избрах да играем с по-ниска петица, тъй като мислех, че против този противник това ще ни помогне, защото те обичат да стрелят от далено разстояние. Сега ни остават два мача, които ще решат всичко”, сподели още Минчев и добави:

„ Трябва да победим Исландия наложително вкъщи и да създадем каквото можем против Чехия. Финландия е мощен тим, който през последните две десетилетия прогресира ужасно доста, игра на европейски шампионати и е обикновено да има по-голям опит от нас в такива моменти.” /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР