Старши треньорът на националния ни юношески отбор по бокс Борислав

...
Старши треньорът на националния ни юношески отбор по бокс Борислав
Коментари Харесай

Националният треньор на юношите Борислав Георгиев: Мечтая за 3 квоти за Младежката олимпиада

Старши треньорът на националния ни младежки тим по бокс Борислав Георгиев разгласи, че идната му цел е България да завоюва три квоти за младежката олимпиада в Буенос Айрес следващата година. Само преди дни воденият от него отбор завоюва рекордните 10 медала (2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови) от извършеното в курорта Албена европейско състезание за юноши.

“Мечтая за 3 квоти, само че ще бъде извънредно мъчно, защото в категория позволяват по 6-има боксьори”, съобщи Георгиев на конференция в пресклуб “България”, на която участваха и всички медалисти. 9 от 13-те взели участие в Албена ще преминат следващата година във възрастта на младежите и ще имат право да боксират за квоти. “За задачата обаче те би трябвало първо да станат републикански първенци, след това да си извоюват място в националния отбор, да стигнат до край на европейското следващата година или до полуфинал на световното”, начерта дилемите им наставникът.

Георгиев призна, че след триумфа в Албена тимът е получил предложения от някои от водещите боксови народи за взаимна подготовка, само че посочи, че предложенията ще бъдат деликатно прегледани.

“Благодаря на Българската федерация по бокс и персонално на президента й Красимир Инински, че ни обезпечи всичко, което сме поискали за подготовката преди шампионата, съобщи още Георгиев. - Успехът е колкото мой, толкоз и на сътрудника ми Роман Цветков, с който дружно работим и в „ Локомотив “ (Сф), и в националния. Благодаря и на всички клубни треньори на момчетата, тъй като ние за 20 дни не можем да свършим всичко. Преди европейското мислих, че ще вземем 9 медала и всеки ме смятаха за вманиачен.

Радостен съм, че успяхме. Като прибавим към тези 13 момчета и по-малките от тях, които се показаха добре на ученическото европейско, става едно положително олимпийско звено от 24-25 момчета, което да готвим за игрите през 2024 година Трябва обаче да ги съхраним за бокса и да продължаваме да получаваме помощ от спортното министерство, както до момента, с цел да реализираме още по-големи успехи”, добави още Георгиев, който за последните 2 години има извоювани 28 оценки от европейски шампионати при учениците и юношите.

И десетимата медалисти от Албена увериха, че мислят да продължат да упражняват интензивно, с цел да преследват фантазиите си – да печелят медали от най-големите шампионати при мъжете, а някои от тях желаят да имат триумфи и при експертите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР