Старши треньорът на Микел Артета даде пресконференция преди дербито с

...
Старши треньорът на Микел Артета даде пресконференция преди дербито с
Коментари Харесай

Артета изчетка Ливърпул, Клоп и "Анфийлд" преди дербито на кръга

Старши треньорът на Микел Артета даде конференция преди дербито с от 12-ия кръг на британската . Мачът е на следващия ден (20.11.), а мениджърът на " артилеристите " призна, че на този стадий не знае дали Пиер-Емерик Обамеянг ще бъде на линия за срещата.
Арсенал няма победа на " Анфийлд " от 2012 година, а за този интервал от време инкасира някои тежки провали като 1:5 (на два пъти) и 0:4. Мърсисайдци са на четвърто място (22 точки), а лондончани са незабавно след тях с 20 пункта:
" Играчите са уверени, намираме се в добра форма, само че знаем, че всеки мач е друг. Гледаме мач за мач, пътят е дълъг. Висшата лига е толкоз дълго съревнование и ще имаш разнообразни моменти. Искаме да запазим ритъма си. Трябва да вярваш, че можеш да отидеш там и да спечелиш. Ако някой не е с сходно мислене, няма смисъл да облича екипа и да излиза на терена ", красноречиво сподели Артета, чийто тим е в серия от четири следващи победи.
" " Анфийлд " постоянно е тест. Това е трогателен стадион, на който да играеш футбол. Трябва да покажеш най-хубавото, на което си кадърен и да поддържаш оптимално високи стандарти прочувствено, физически, механически и тактически, тъй като в случай че не го направиш, ще бъдеш осъден ".

" Юрген Клоп и неговият щаб съумяха да изведат клуба до някои от най-хубавите му моменти в тяхната история и да задържат равнището си - това е най-трудното нещо. Те трансформираха напълно силата към това място. Това, което сътвориха на стадиона, е нещо особено ", продължи с ласкателствата испанецът.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР