Старши треньорът на мъжкия отбор на ФК Марек“ Танчо Калпаков

...
Старши треньорът на мъжкия отбор на ФК Марек“ Танчо Калпаков
Коментари Харесай

Марек стартира зимната си подготовка на 8 януари

Старши треньорът на мъжкия тим на ФК „ Марек “ Танчо Калпаков по безапелационен метод изрази задоволството си от представянето на наличните футболисти по време на формалните мачове за шампионата на втора професионална лига през есента на 2023 година.

На въпросите по кое време ще започва зимната подготовка на мъжкия тим за втората част от шампионата по стадии, какъв брой контролни срещи ще изиграят неговите ученици, работи ли се по селекцията и какъв ще е устрема на отбора през остатъка от срещи за шампионата на втора професионална лига през пролетта, Танчо Калпаков отговори следното:

„ Отборът започва зимната си подготовка на 8 януари 2024 година при локални условия. Предвидени са шест контролни срещи, като към този момент са обезпечени следните:

На 27 януари против дублиращи тим на ЦСКА 1948;

На 31 януари против „ Пирин “ Благоевград;

На 7 февруари против „ Локомотив “ София;

На 10 февруари против „ Рилски състезател “ Самоков;

Търсят  се съперници за 20 и 24 януари. При подобаващи противници може да се стигне и до смяна на контролните срещи.

Не са към този момент част от тима Раиф Мурдов, Радослав Михалков, Андон Гущеров, Димитър Владимиров. Най-неочаквана се регистрира раздялата с Андон Гущеров, която е по взаимно единодушие, който търси професионална  изява на терена повече игрово време.  На местата на напусналите футболисти ще търсим заместници.

Новият футболист на този стадий е  Божидар Васев, за последно играл в тима на „ Спартак “ Варна.

Водят се диалози с няколко футболисти за привличането им в тима. Надявам се натовареният с тази активност Цветан Видински да реализира единодушие и се стигне до сключване на контракти и новите футболисти да бъдат на мое разположение по време на зимната подготовка. Целта пред нас е да продължим по пътя, който извървяхме през есента, и  да  се стигне до още по-добро показване.

Новият състезателен шеф на ОФК „ Беласица “ Герасим Заков с нов метод в работата на петричкия клуб на всички равнища.

Светлан Кондев ще води мъжкия тим на ОФК „ Беласица “ и за в бъдеще.

Както е известно, след напускането на старши треньора Петър Колев, неговите функционалности като старши треньор на мъжкия тим на ОФК „ Беласица “ пое първият му асистент Светлан Кондев. На първо време на Кондев беше гласувано доверие да води представителния отбор за последните три публични мача за шампионата на втора професионална лига през 2023 година. В интерес на истината,  Конев съумя по собствен метод да приготви наличните  футболисти както по време на заниманията, по този начин и за формалните мачове, и се стигна до две равенства против „ Спортист “ Своге и „ Янтра “ Габрово и една победа като посетители в Бургас против локалния „ Черноморец “. Всичко това не остана неусетно от новият състезателен шеф на клуба Герасим Заков и неговото мнение надви да се гласоподава ново доверие на Светлан Кондев да продължи да води тима през  втората част на шампионата.

Христо Бахтерлиев ще бъде треньор на вратарите от мъжкия тим.

В момента се водят усилени договаряния от страна на спортния шеф Герасим Заков с именити футболисти.  Целта е да се привлекат футболисти за запълване на празнотите в тима, да се ускори конкуренцията на всички постове и през пролетта мъжкият тим на ОФК „ Беласица “ да бъде радикално друг отбор, с разнообразна,  качествена и резултатна игра и отборът да заеме мястото, което заслужава в таблицата. Все още няма изясненост кои от тях ще одобряват препоръчаните условия от страна на петричкия клуб и да се стигне до сключване само че контракти.

Засега от наличните футболисти и треньори напуснали са:

Кирил Рашев-кондиционен треньор;

Игор Фелипе- освободен футболист;

Благовест Данчев-освободен по взаимно единодушие и ще търси тим, в който да се потвърждава и да играе повече на терена в публични мачове.

Очаква се развръзка със обстановката към гръцкия футболист с арменски генезис Арман Маркосян. Проведен е диалог в наличието на негови близки, които упорстват той да остане в тима, само че мнението на управлението на „ Беласица “ е друго, че той е млад    трябва да търси тим, в който ще има по-голяма опция да натрупа игрови опит.Новият състезателен шеф Герасим Заков сподели още в първите си дни, че не е пристигнал да командва, а да внесе новости освен в представителния отбор, само че и в ДЮШ на клуба. Той освободи досегашният отговорник за ДЮШ  Васил Чергов и на този стадий пое и неговите функционалности. За първи път от години насам тимове от всички възрастови групи на ДЮШ на ОФК „ Беласица “ ще вземат присъединяване в интернационалните футболни шампионати „ Пирин къп “ и „ Вихрен къп “, които ще се проведат  от 1 до 5 февруари и от 14 до 18 февруари 2024 година – първия – и втория – от 7 до 11 февруари и от 14 до 18 февруари.На 27 декември в гръцкия град  Серес ще се организира интернационалния футболен шампионат за деца. В него ще вземат присъединяване от 3 възрастови групи от ДЮШ на ОФК „ Беласица “.„ Целта с присъединяване на нашите тимове от ДЮШ на клуба е младите гении да се допрян с коженото кълбо на зеления терен до тимове освен от страната, само че и от чужбина “, показа спортния шеф на ОФК „ Беласица “ Герасим Заков.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР