Старши треньорът на Лудогорец Павел Върба говори пред клубния сайт

...
Старши треньорът на Лудогорец Павел Върба говори пред клубния сайт
Коментари Харесай

Върба: Очаквам много труден мач, Левски е добър отбор

Старши треньорът на Лудогорец Павел Върба приказва пред клубния уебсайт за мача с Левски в четвъртък от 1/4-финалите в шампионата за Купата на България.
 Пресконференция на Лудогорец преди мача против Интер @@@

- Г-н Върба, какво очаквате от дуела на стадион " Георги Аспарухов "?

- Очаквам доста сложен мач. Левски е добър тим, който всяка година се бори за купата и Купата на България. Този сезон е същото. Съперникът ще играе крепко. Ще има и много почитатели на стадиона.

- Левски записа някои несполучливи мачове в последните кръгове на шампионата. Това може ли да повлияе ли на тима в дуела за Купата на България на следващия ден?
- Неуспешните резултати на Левски в шампионата са неприятна вест за Лудогорец. Отборът загуби точки в последните кръгове, само че ще желае непременно да завоюва Купата на България. Левски ще хвърли всичко в идния мач в четвъртък. Трябва да сме подготвени за доста тежък дуел. Сигурен съм, че срещата ще е доста забавна.

- В какво положение е Лудогорец? Има ли кадрови проблеми в навечерието на мача с Левски?
- В Милано изиграхме един доста сложен дуел против доста мощен тим като Интер. Всичко е наред. Нямаме контузени футболисти. Всички към този момент са разполагаем на треньорското управление. Надявам се всичко в тима да бъде наред и за идващите срещи, тъй като ни следва гъст цикъл. Имаме и отсрочена среща с Арда. Хубавото за мен е, че футболистите желаят да играят. Нямат самообладание да пристигна мачът с Левски и другите дуели по-късно.

- Последната седмица бе сложна за Лудогорец. Мачът в Италия, след това лагер в Бояна поради ковид? В какво психическо положение са футболистите сега?
- В чудесно. Няма никакви проблеми. Да, бяхме на по-дълъг лагер и доброволна изолираност след мача в Милано поради обстановката с ковид. Но всички в тима бяха подложени на два теста, които са негативни. Това бе отлична вест за всички. Притесненията изчезнаха и играчите могат да мислят единствено за футбол.
 Пресконференция на Лудогорец преди мача против Интер @@@

- Доволен ли сте от развиването на мачовете в първа лига след началото на пролетния сезон?
- Гледам главно Лудогорец. Не бих желал да разясня детайлно другите тимове. Направи ми усещане, че Левски, ЦСКА и Локомотив (Пд) записаха загуби от тимове, които се намират под тях в класирането. Но постоянно съм знаел, че в българското състезание постоянно е тежко на любимците за купата. И ние загубихме точки против Етър. Ако бяхме победили, в този момент преднината ни щеше да е още по-голяма.

- Това ще се случи, в случай че Лудогорец завоюва отсрочения мач с Арда?
- Нека не приказваме в този момент за тази среща. Предстои мач с Левски.
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР