Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде брифинг преди мача

...
Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде брифинг преди мача
Коментари Харесай

Шимунджа обяви как ще играе Лудогорец с Рома

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде брифинг преди мача против Рома на следващия ден. Той съобщи, че от ден 1, в който е пристигнал в Лудогорец, е споделил на футболистите, че те би трябвало да мислят като спечелили без значение кой тим ще е против тях на терена. „ Трябва да играем със храброст “, сподели Шимунджа.

„ Смятам, че сме готови и всичко е допустимо в мача на следващия ден. Единственото, което би трябвало да създадем е да подходим по най-хубавия метод в мача и да играем със храброст. Очаквам спортен мач от двете страни. Доста конкурентен.

Играчите са на терена. Те се съревновават един против различен, а не толкоз треньорите. Ние би трябвало да отговорим на качеството, което те имат и да го създадем със храброст и самочувствие. Като приказваме за тактиката може да се промени по време на мача “, сподели Шимунджа.

Той съобщи, че няма проблеми с футболисти, като даже контузените Клод Гонзалвеш и Доминик Янков се възвръщат с положителни темпове.

„ Удоволствие е да разполагаш с такава група играчи. Направихме ротации през уикенда. Всички направиха поръчка – някои по-сериозна, някои по-скромна. Всички потвърдиха, че са подготвени за този мач. Доволен съм, че разполагам с такава група играчи, в която всеки може да помогне – било с повдигане на темпото, счита на тактиката – офанзивна или отбранителна “, добави Шимунджа

Той призна, че от новите футболисти, може да даде по-сериозно мнение единствено за Фон Витри, който игра в мача против Хебър. „ Останалите пристигнаха малко късно, не са създали сериозна подготовка с нас, тъй като се включиха във втория след мача. Ние познаваме и знаем какъв вид играчи са те. Те са играчи за бъдещето “, съобщи експертът.

„ Напрежението може да е положително. Ние вкарваме напрежение за нас, с цел да се развиваме всеки ден. От първия ден, в който пристигнах споделих, че няма значение къде и против кой играем би трябвало да имаме нрав на победител. Да, като клуб са много пред нас, идват от едно от топ шампионатите. Единственото, което ние може да създадем, е да имаме манталитета на спечелили “, съобщи още треньорът на Лудогорец.

Относно осъществените в последния миг прехвърляния той съобщи. „ На първо място съм удовлетворен от цялостната обстановка и от групата, с която разполагам, тъй като останаха единствено Клод Гонзалвеш и Доминик Янков, които чакаме скоро да са подготвени за игра. Успяхме да притеглим това, от което имахме потребност. Винаги може да бъде по-зле, постоянно може и по-добре. Доволен съм, тъй като всички в клуба знаем какъв брой компликации срещнахме в този трансферен интервал “, добави той.

„ Както във всеки мач сме създали разбора. Показахме на играчите съвсем всичко. Знаем какъв брой конкурентен тим са Рома и какво да чакаме от тях. Това, което се случи против Удинезе, може да се дефинира като нещо малко по-различно, тъй като Удинезе имаше малко шанс. Както сподели Моуриньо - по-добре да загубиш 1 мач с 0:4, в сравнение с 4 с по 0:1 “, приключи експертът.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР