Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Всяка победа е ценна за Левски

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов приказва пред медиите преди гостуването на Берое в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят в Стара Загора е в понеделник, 3 октомври, от 20:00 часа.

" Трудно мога да кажа незабавно в какво положение е тимът. Имахме огромен брой отсъстващи, които бяха с националните тимове. След пауза постоянно съм под леко напрежение по какъв начин ще стартираме. Не обичам паузите в шампионата, тъй като 15 дни са доста. Това е календарът за всички - уповавам се моите играчи да осъзнават значимостта на всяко тяхно появяване на терена с екипа на Левски. Не одобряваме извинението от вида народен тим, за Левски всякога би трябвало да се играе на оптимално равнище. Имахме добра пауза от прочувствена позиция, тъй като победихме ЦСКА, само че това не би трябвало да продължи дълго и време да се мисли за мача с Берое ", стартира експертът.

Стоилов изрази вяра отборът ни да играе доста по-добре при гостуването си състава на Николай Киров, в сравнение с при последната си аудиенция в шампионата - на Локомотив София. В столичния квартал " Надежда ", Левски загуби с 2:3.

" Не можем да гадаем за толкоз къс интервал по какъв начин ще наподобява Берое. Николай Киров е потвърдил се треньор - под негово управление тимовете постоянно са играли добър атакуващ футбол. Стара Загора е прелестен град, футболен. Винаги има добра атмосфера за футбол. Повече ме тормози представянето на моя тим, тъй като 2 седмици съвсем нямахме опцията да бъдем дружно. Трябва да играем доста по-добре. В " Надежда " допуснахме прекалено много неточности. Трябва да сме дисциплинарни в отбрана, ключът към успеха нормално е по какъв начин играе тимът в отбрана. За домакинство и посещение няма потребност да приказваме, тъй като на всички места имаме поддръжка на нашите почитатели ", добави треньорът.

Мъри разяснява и положението на контузения защитник Ноа Сонко Сундберг и на новото попълнение на отбора Абдулахи Шеху.

" Ноа Сонко е тъкмо във етапа, в която, хем мислим, че е близо до тима, хем е прекомерно надалеч. Всичко ще зависи от болката, която има в глезена. Започва да прави и двуразови тренировки. Откъм игрови дейности нямам терзания. Той е задоволително умел състезател, с цел да навлезе бързо в игровия си темп. Абдулахи Шеху съгласно мен тренира задоволително през паузата, набира последователно физическа и игрова форма. Не можем да гадаем сега в какво положение е тъй като и двете контроли бяха с съперници под нашето равнище. Той би трябвало да се готви, с цел да се включи оптимално отговорно в тима ", сподели наставникът на " сините ".

Стоилов изрази страдание, че нападателят на " сините " Билал Бари ще отсъства сред шест и девет месеца, поради тежката контузия, която получи на коляното.

" За страдание, един от главните ни играчи изпадна за дълъг интервал от време. Между шест и 10 месеца съгласно мен ще се възвръща. Няма да е по-малко от шест, след първите 4-5 седмици докторите ще бъдат по-конкретни. И тимът и Билал съжаляват, че не може да бъде на мачовете и да поддържа тима. Докторите, както и аз споделяме с него. В момента, в който може да стартира възобновяване, ще се причисли към нас. За страдание, не можем да го използваме. Беше извънредно потребен с придвижването си, динамичността, настроението, което създаваше когато беше на терена ", показа наставникът на Левски.

Любимецът на Сектор " Б " още веднъж прикани управлението на Българския футболен съюз да реалокира началото на пролетния дял на шампионата за по-късен стадий.

" Левски съобщи като клуб да има най-малко 30 дни пауза. След като имаш 10 сред 12 месеца непрестанен спортен цикъл, е обикновено да търсиш по-голяма пауза. Тази пауза ще е удобна за шампионати като нашите - по този начин или другояче при започване на декември излизаме в отмора. По-страшното е, че февруари започваме рано където изискванията ще са тежки. Като ескимоси сме до края на март месец, само че футболът продължава да не взима решения за това ", сподели Мъри за паузата, която ще има в шампионата поради Световното в Катар.

Стоилов разкри, че е удовлетворен на този стадий от представянето на десния краен защитник на отбора Жереми Петрис, чийто контракт през вчерашния ден бе продължен до 2024 година.

" Доволни сме на този стадий от Жереми Петрис. Има много неща, които да усъвършенства, само че предвид на бързото привличане съумя да се приспособява за малко време с нашия жанр. Да, има много неща, които би трябвало да усъвършенства, само че ние по тази причина сме тук треньорите. В момента мислим напълно за шампионата, тече и гледане на играчи, само че всичко зависи от финансовите ни благоприятни условия. Илиян Стефанов, Ивелин Попов и Марин Петков се стараят на позицията централен нападател - до Нова година няма какво да създадем ", обясни той.

" На мача с Ботев при всички положения ще има почитатели. Може би се бавят с решението, с цел да се почисти цялата тази история. Ние имаме искания, че нещата не са по този начин както са казани. Нямам визия по какъв начин са разказани. Всяка победа е скъпа за нашия тим. Ние също загубихме в " Надежда ". Всички ще губят точки. Левски би трябвало да играе всеки мач гордо и хората да го харесват. Най-малко ме вълнува по какъв начин е приключил нашият съперник ", приключи Станимир Стоилов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР