Старши треньорът на Левски Николай Костов сподели, че равенството с

...
Старши треньорът на Левски Николай Костов сподели, че равенството с
Коментари Харесай

Николай Костов: Нямаме отбор, който излиза и мачка наред

Старши треньорът на Левски Николай Костов показа, че равенството с Крумовград е раздрусало леко тима, само че все пак отборът ще излезе бързо от обстановката.

За столичани следва мач с Етър Велико Търново в събота, 16 март, от 15:15 часа.

„ Имахме задоволително време да мислим с какъв състав да излезем. Малко ни е необичайно, че против последния в класирането играем без типичния ни централен нападател. Това вълнува нашите мозъци. Това, с което разполагаме обаче, е задоволително, с цел да излезем и да победим Етър. Те играят добре и бяха покрай триумф против няколко от съперниците си. Заслужават почитание. Етър е много забавен тим. Играха комбинативно, без да изпадат в отбрана, както бяха първия полусезон против нас. Очаквам да продължат до края на шампионата да се борят за оставане в групата. Светльо Петров е от положителните български млади треньори “, стартира Костов.

Наставникът признава, че следва работа, преди тимът да се трансформира в изявен любимец.

„ Най-важно е да развиваме тима, както го вършим от 2 месеца. Не желаеме да изпадаме в подвеждане, че имаме подготвен тим, който излиза и почва да мачка наред. Имаме положителни футболисти, добре подбрани за стила на игра, имаме вяра в тях и чакаме да се развиват и усъвършенстват, с цел да играем по-добре, а оттова и резултатите ни да са още по-добри. Твърдо не можем да си позволим подценяване. Никого не сме подценили до момента. Може да подценим дадена съответна обстановка. Абсурд е обаче да приказваме за мотивация на играчите, откакто те имат вяра, че ще реализираме задачите си, следвайки концепциите си “, сподели още треньорът.

Той показа вижданията си и за борбата за президентския пост в БФС.

„ Много е комплициран въпросът с БФС за мен. Бил съм малко в България. Имам мнение, само че не желая да го изричам, тъй като ще бъде спорно с останалите. Имам си отговори на въпросите освен „ кой “, а и „ по какъв начин “. Примерно за развиването на футболисти – би трябвало да махнем таксите за ДЮШ. На България не са й нужни 70, 80 или 100 клуба, които да развиват деца. Но най-добре да млъкна, до момента в който не съм си набрал съперници и на тези тематики “, приключи Костов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР