Старши треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов

...
Старши треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов
Коментари Харесай

Петър Касабов пред ТОПСПОРТ: Ще наблегнем на техниката преди Световното първенство

Старши треньорът на женския народен тим по битка Петър Касабов показа пред ТОПСПОРТ усещанията си от провелите се в Минск Европейски игри.

" Лъвиците " ни завоюваха три оценки от конкуренцията, като Мими Христова (57 кг) се окичи със сребърен орден, а София Георгиева и Миглена Селишка се поздравиха с бронзовите оценки в категория до 68 кг и 50 кг.

Ето какво сподели наставникът на представителния ни отбор пред нашата медия:

" Има от какво да сме удовлетворени, а несъмнено има и неща, над които би трябвало да поработим. Но дано въпреки всичко подчертаем, че става дума за настройка в турнирна конкуренция.

Със сигурност се получи доста добра инспекция за нас, от функционална, физическа и техническа позиция. Да, удовлетворен съм от физическото положение на девойките. Тренират на оптимални обороти и се готвят по допустимо най-хубавия метод.
 Снимка 431680
Източник:

Това, върху което можем да поработим в допълнение преди Световното състезание, е техниката. Постигаме доста добра сплав сред обособените детайли в представянето си. Беше явно, че някои от противниците бяха работили доста за мощ, само че би трябвало да има баланс сред всички аспекти. А мисля, че в нашия отбор този баланс е на доста положително равнище. Винаги може да бъде и още по-добре.
 Снимка 431679
Източник:

Срещнахме доста съпернички, най-хубавото от Европа, което можем да чакаме против нас на тепиха и на Мондиала. Предвид контузиите, с които се пребориха, а и не престават да се борят нашите девойки, считам постигнатото за обикновено. Не желая да слагам някакви крайни оценки, тъй като въпреки всичко става дума за шампионат.

Организацията беше чудесна. Видяхте и какъв брой огромно бе отразено събитието. Напрежение върху Тайбе не мисля, че има. Разбираемо е вниманието към нея, само че и тя е човек, аз към този момент го споделих в друго свое изявление. Нека в случай че има грешки, те да бъдат изчистени в този момент, преди Световното състезание. Тя към този момент се оправи с Юлия Ткач тогава, когато трябваше и беше от голяма важност. Така че не виждам проблем в това отношение.
 Снимка 431677
Източник:

Доволен съм също от метода, по който останалите девойки се оправиха със срещите си. Мими към този момент излиза от контузията си и е все по-уверена, същото важи и за Миглена. Да, склонен съм, че има спортисти, които мъчно се оправят с сходни травми, само че нашите девойки го вършат по доста добър метод.
 Снимка 431676
Източник:

Много труд и тренировки. Няма друга рецепта за превъзмогване на каквито и да било спънки в спорта. Очакваме Световното състезание. Знаете, че прогнози не давам. Ще се постараем да свършим чудесно работата си, както го вършим постоянно ", приключи Петър Касабов.
 Снимка 431678
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР