Старши треньорът на женския национален отбор по бокс Борислав Георгиев

...
Старши треньорът на женския национален отбор по бокс Борислав Георгиев
Коментари Харесай

Борислав Георгиев: Надявам се да спечелим повече от един медал на Световното

Старши треньорът на женския народен тим по бокс Борислав Георгиев се надява България да завоюва повече от един орден на международното състезание в Ню Делхи, Индия.

Планетарният шампионат започва на 15 март, а в борбата за оценките ще влязат шест български състезателки - Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50 кг), Венелина Поптолева (52 кг), Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Аслъхан Мехмедова (60 кг).
 Вирус тормози боксьорките преди международното в Индия Вирус тормози боксьорките преди международното в Индия
Пред камерата на Българска национална телевизия Борислав Георгиев изрази вяра, че страната ни ще успее да завоюва повече медали от последното международно състезание преди година в Истанбул, когато само Севда Асенова завоюва бронз при най-леките.

" На последното международно имахме едно 3-то и едно 5-о място, тъй че се надявам в този момент да спечелим повече от един бронзов орден. Турнирът за Купа " Странджа " беше извънредно потребен за нас, тъй като премерихме сили с някои от най-големите. За някои " Странджа " -та беше сполучлива, за други не, само че се надявам вторите да имат повече триумфи в този момент на международното ", стартира Георгиев.
 България с най-хубавото на Световното състезание по бокс в Ню Делхи България с най-хубавото на Световното състезание по бокс в Ню Делхи
Наставникът на националките разяснява още и дали международното състезание ще дава квоти за Летните олимпийски игри в Париж 2024, за където страната ни цели да класира най-малко четири състезателки.

" Ние постоянно се борим за призови места. Без значение дали Световното ще дава квоти за Олимпиадата или не, това няма да повлияе на нашата мотивация. По последни данни АИБА е удостоверила, че финалистите във всяка една категория ще вземат квоти, само че от МОК нито са го удостоверили, нито са го отрекли. В последния миг ще се рабере дали ще се дават квоти или не ", показа Борислав Георгиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР