Старши треньорът на италианския футболен гранд Ювентус - Масимилиано Алегри,

...
Старши треньорът на италианския футболен гранд Ювентус - Масимилиано Алегри,
Коментари Харесай

Алегри: Липсата на опит пролича

Старши треньорът на италианския футболен гранд Ювентус - Масимилиано Алегри, счита, че неналичието на задоволително интернационален опит  е оказал основно значение при отпадането на тима на полуфиналите в шампионата Лига Европа.

Торинският гранд загуби с 1:2 след продължения в реванша при гостуването на Севиля и напусна конкуренцията с общ резултат 2:3. С триумфа испанският отбор пък доближи до мача за трофея за пети път в последните девет сезона, като има общо шест трофеи в историята си в Лига Европа, четири от които след 2014 година.

Юве стартира добре реванша на " Рамон Санчес Писхуан " и Душан Влахович даде задатък на " бяло-черните " в средата на второто полувреме, само че Сусо изравни в 71-ата минута, а малко след началото на първото продължение Ерик Ламела с глава донесе обрата и крайната победа. 

" Реваншът беше тежка борба, можеше да вкараме за 2:1, направихме и някои неточности, откакто поведохме с 1:0, а в продълженията бяхме осъдени. Срещата беше отворена до края, за злощастие те вкараха втори гол, а ние не успяхме ", разяснява Алегри.   

" Жалко е, че не успяхме да стигнем финала, тъй като момчетата го заслужаваха. Те дадоха всичко от себе си в този шампионат в сложния сезон, който имаме. За страдание нямаме доста опит в евротурнирите и тази разлика се видя. Вярвам, че ще се поучим от тези мачове и през идващия сезон тимът ще надгради в детайлите, тъй като в сходни срещи дребните неща вършат разликата ", добави експертът.

" Като цяло се представихме добре. Играчите би трябвало да преминат през такива мачове, с цел да се научат, изключително по-младите. Има страдание, само че това е фундаментална крачка в процеса на напредък на тима. Естествено щеше да бъде по-добре, в случай че бяхме достигнали до финала ", сподели още той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР