Старши треньорът на Етър Емануел Луканов сподели мнението си за

...
Старши треньорът на Етър Емануел Луканов сподели мнението си за
Коментари Харесай

Треньорът на Етър: Нека нещата се решават на терена

Старши треньорът на Етър Емануел Луканов показа мнението си за зимната подготовка на отбора и упованията за пролетния полусезон.

- Г-н Луканов, удовлетворен ли сте от извършената подготовка?

- Подготовката стартира неприятно, само че приключи доста добре. Опазихме се в последната контрола с дубъла на Лудогорец от травми. Такива имаше в процеса на подготовка от неналичието на терени, тъй като тренирахме на изкуствения терен и бе обикновено да се получат някои възпаления и болежки.
 Етър разгласи два прехвърлянето
Етър разгласи два прехвърлянето

Вижте кои са те

Изиграхме съвсем всички контроли без Яни Пехливанов, Дани Младенов, Мартин Моран, Олег Димитров. Изкуственият терен е нож с две остриета. Не отидохме на лагер. За да отидеш, би трябвало да си сигурен, че те чакат положителни терени.

Имам информация, че две години подред терените на лагерите не са били положителни. Така че е по-добре, че останахме тук. Осигурихме на тима обяд и вечеря за целия месец, което бе другото позитивно с помощта на президента Деян Куздов.
 Етър прекърши дубъла на Лудогорец в Разград
Етър прекърши дубъла на Лудогорец в Разград

Етър тресна Лудогорец

- Здрави ли са към този момент всички футболисти?

- Да, здрави са, само че някои не са водили пълноценна подготовка, тъй като пропуснаха по някоя седмица. Но гледаме да ги вкараме в темп и да лимитираме вредите. Всички футболисти са на линия.

- Какво очаквате от първия мач с Монтана?

- Готвихме се напълно за този мач. Много основен е и за двата тима, тъй като може да предреши много ориси или най-малко ще начертае посоката и за двата отбора. През зимата разговарях с доста сътрудници, всеки от тях ми приказва за " организация " за Първа лига. Етър е кандидат за елита, само че аз не употребявам думата " организация ".
 Снегът провали утрешната контрола на Етър
Снегът провали утрешната контрола на Етър

Съобщиха от великотърновския клуб

Ние вършим подготовка и селекция за Първа лига, само че не и " организация ". Бих желал да сезирам управителните органи да бъдат нащрек какво се случва, не приказвам за спортно-технически неща, а за други способи, които могат да са огромен фактор в някои от мачовете. Мачът ни с Монтана е основен и по тази причина го споделям! В думите на сътрудниците за " организация " се загатваха два тима... Ако някой може - дано ми го изясни.

Тази дума малко ме тормози - както за идния мач, по този начин и за тези отсега нататък. Връщайки се обратно, тук в края на полусезона имахме един основен мач с Крумовград, не желая да влизам в елементи, само че имаше много противоречиви моменти... Не сме се оплаквали и сезирали никого, мачът си мина и отпътува.. Казвам тези неща точно три дни преди първия ни мач.
 Емануел Луканов: Етър още не е подготвен, само че върви напред и надгражда
Емануел Луканов: Етър още не е подготвен, само че върви напред и надгражда

ренираме на неестествен терен и това ни оказва неприятна смешка, разяснява той

- Връщането в елита остава ли изрично цел пред Етър?

- Да, това е задачата ни. Но за Първа лига мога да изброя 10 критерия, на които да дава отговор даден клуб. От тях ние отговаряме на три - превъзходен стадион, правилни почитатели и положителни футболисти. Това са трите критерия, с които Етър дава отговор за Първа лига.

Футболистите са пристигнали с помощта на спортно-техническия щаб и персонално на президента Деян Куздов, наблягам го. Но с тези три критерия завършваме. Оттам-нататък не отговаряме на останалите неща за елита и нека тези три фактора не се окажат прекомерно малко. Но дублирам, Етър ще се бори да влезе в Първа лига с тези три критерия - стадион, вярна аудитория, за което им благодаря, и играчи, които са доста положителни момчета и експерти.
 Етър излъга Литекс във Велико Търново
Етър излъга Литекс във Велико Търново

Етър излъга Литекс в контрола
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР