Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев разкри, че приоритетна

...
Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев разкри, че приоритетна
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Притеснението ми е да намерим защитници, има време за нов капитан

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев разкри, че предпочитана цел на неговия отбор по време на летния трансферен прозорец ще бъде привличането на още един централен защитник. След първата подготовка на „ моряците” наставникът разясни, че не включва в сметките си бранителят, който кара проби в неговия отбор.

„ Започваме с някои промени. Мартин Минчев е с националния тим, до момента в който Иван Дюлгеров получи малко повече отмора. Имаме един нов футболист – Жордао, крило от Португалия. Имаме централен защитник на проби, като търсим още един централен, един халф и нападател, в случай че наш български състезател, с който сме говорили, откаже да дойде”, сподели Илиев.

„ Не е толкоз елементарно при започване на трансферния прозорец. Всички изчакват. Продължаваме да търсим. Младите момчета, които подписаха, също ги знаете кои са. Общо взето, това е. Трябват ни четири индивида, включително и ляв бек, какъвто забравих да загатна по-рано.”

„ Защитникът, който кара проби при нас, е високо, крепко момче, със мощен ляв крайник. Играе във втора дивизия в Португалия, само че не е португалец, а от Кабо Верде. Трябва да покаже на лагера качества, с цел да си заслужи контракта. Неприятното е, че ни напуснаха съществени хора и в отбраната би трябвало да търсим деликатно. Българи, с които преговаряхме и искахме при нас, избраха да отидат в други тимове. Малко изненадващо за мен, но…”

„ Аз съм го казвал и преди – не разделям хората на българи, чужденци, млади и остарели. Когато излезе тимът и играе, дали печели или губи, го прави тимът Черно море, не обособените футболисти и треньори. Затова няма огромно значение. Видяхте – предната година беше добре, тъй като имахме основа от положителни български футболисти, които по-бързо се приспособяват в ситуацията. С чужденците е по-трудно. Като нямаме други варианти от нашия пазар, ще търсим други разновидности.”

„ Жордао е бърз футболист за офанзивата. Такъв търсим и още един, в случай че вероятно Мартин Минчев го продадат. Не, че има нещо, приказваме кардинално.”

„ Единственото ми терзание е да намерим централни бранители, само че и тези, които са тук, в случай че се наложи, ще играем с тях. Никой не се е предал, никой няма да хвърля кърпата. В полузащитата и в офанзива запазихме почти тима, тъй че там можем да търсим някои варианти. На този стадий по-важни са попълненията в отбрана.”

„ Целите са естествени. На първо време би трябвало да създадем тим. Целите са лесни да ги слагаме. Нека да не прибързваме преди да забележим къде сме.”

„ Георги Божилов? Не е подготвен да стартира подготовка. Няма никакъв проблем да остане, говорили сме с управлението, въпросът е да си оправи ахилеса. 6 месеца не са малко време. Преди седмица отиде за поправяне на едно леко инфектиране в глезена. Някъде към 24-и би трябвало да свърши физиотерапията и той би трябвало да каже подготвен ли е да почне с нас в Банско или ще се причисли към нас тук.”

„ Търсим вратар, тъй като имаме потребност от трима. Търсим подобен състезател. Както постоянно – чакат играчите да намерят нещо в по-централна Европа, след това щом затворят пазарите, се насочват към нас.”

„ Кой ще бъде капитан в този момент ли? Не сме говорили. Със сигурност в този момент да споделям име, няма смисъл. Има време да го създадем. Не е значимо кой е с лентата, значимо е вътре в тима кой се усеща водач. Това е по-важно”, приключи Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР