Старши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев говори пред журналистите

...
Старши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев говори пред журналистите
Коментари Харесай

Станислав Генчев: Готвим се за победа срещу Локо Пд, публиката ще ни липсва

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев приказва пред публицистите преди утрешното пловдивско дерби против Локомотив, което е един от гвоздеите в програмата на първия кръг в българското футболно състезание.

Двубоят на стадион " Лаута " е в неделя (16 юли) от 18:30 часа, а по думи на Генчев всички в състава на " канарчетата " чакат с неспокойствие утрешния конфликт, макар че няма да могат да разчитат на поддръжката на своите последователи поради подписаното съглашение по-рано през тази седмица от двата пловдивски клуба.

" Всички в тима чакаме с неспокойствие утрешния мач против най-големия ни съперник. Тимът ни е добре квалифициран и се готвим за победа. Ще ни липсва публиката, тъй като футболът е за почитателите. Тяхната поддръжка е извънредно значима и може да изстиска максимума от футболистите. С почитателите би трябвало да бъдем и сме едно семейство ", стартира наставникът на Ботев Пловдив, който на следващия ден ще направи своя формален дебют отпред на " жълто-черните ".

Станислав Генчев показа още упованията си за играта на противника в утрешния ден и по сходство на своя сътрудник

" Мисля, че ги познаваме добре и сме създали всичко допустимо да проучваме другарските им мачове. Може да се каже, че имат добър синхрон в обособените линии сред играчите си. За мен няма значение дали дербито е в първия кръг. Зарядът и атмосферата постоянно са едни и същи. Късата подготовка не ме тормози, въпреки че постоянно е добре да имаш най-малко още една седмица в допълнение за работа за възстановяване на синхрона в тима. Притеснява ме ранният час на мача. Не е прелестно за футболистите и почитателите, само че няма да се оплакваме и се съобразяваме с времето ", разяснява някогашният ментор на Лудогорец и Локомотив София.

Накрая треньорът на Ботев Пловдив още веднъж засегна и тематиката със селекцията на отбора, разкривайки, че в клуба би трябвало да дойдат още нови футболисти. Младият експерт посочи още, че привлеченият в петък естонски национал Йонас Тамм към момента не е подготвен да дебютира.

" Йонас Тамм няма по какъв начин да попадне в групата на следващия ден, тъй като е рисково за неговото здраве, а той не е квалифициран. Доста обратно е в подготовката си. Близо 2 месеца не е упражнявал с тим и ще му трябват най-малко 2 седмици да влезе в естествен темп. Работи се интензивно по селекцията, уповавам се в околните дни да имаме нов футболист, даже още през днешния ден. За другите нови попълнения ще би трябвало да се изчака още няколко дни ", приключи Станислав Генчев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР