Старши-треньорът на баскетболния Рилски спортист Людмил Хаджисотиров-Удо коментира пред bgbaskeb.com

...
Старши-треньорът на баскетболния Рилски спортист Людмил Хаджисотиров-Удо коментира пред bgbaskeb.com
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров-Удо: Няма как да сме солиден отбор с претенции и да се мине без чужденци

Старши-треньорът на баскетболния Рилски състезател Людмил Хаджисотиров-Удо разяснява пред bgbaskeb.com селекцията на отбора, която върви с отлични темпове. Рилецо притегли трима български състезатели от поколението 93-94 - Павлин Иванов, Деян Карамфилов и Алекс Симеонов.

" За всички тимове след тази обстановка с COVID-19 сигурно е имало много неизясненост и въпросителни и аз се веселя, че при нас много от тези въпросителни се почистиха и имаме изискванията и предпоставките да работим върху селекцията на тима. Не е загадка, то се вижда, че приоритет е в нашите благоприятни условия да създадем едно ядро от български играчи. Смятам, че малко по малко се получават нещата. Основна част и от българите от предишния сезон остават също ", показа Хаджисотиров.

" Няма по какъв начин да сме стабилен тим с искания и да се мине без чужденци на някои позиции. Там, където няма качествени български състезатели, ще търсим чужденци, които да изнасят огромна част от тежестта и да вършат разлика. Надявам се да имаме и шанс, тъй като от време на време е въпрос на шанс да уцелиш точните попълнения.

Радвам се, че подписахме с Павлин, Деян и Алекс, трима от най-хубавите и надарени български играчи, които навлизат сега в най-силните си години. Вярвам, че това е вярното решение и за тях, и за нас. Селекцията не е завършена и от българска страна, всичко зависи от позициите, на които имаме потребност от играчи.

Всяка година имаме високи упоритости, само че първо би трябвало да се приключи селекцията, с цел да се разяснява съответно. Имаме предпочитание да участваме и в интернационалните шампионати, само че има прекомерно доста неясноти, които да се изчистят. Но имаме желанието да участваме.

Смятаме да стартираме средата на август. След такава дълга пауза е значимо да има доста добра подготовка, тъй като играчите са излезли от темп, друго е от това да се готвят самостоятелно. Смятам, че със започването на сезона през октомври това ще е задоволително време за подготовка ", сподели назставникът.

По въпроса за делото на Дерек Райт против Рилски, той добави:

" Това е случай сред нашия клуб и състезателя, връзките не са нещо забавно, което би трябвало да се разяснява обществено. Това не е и вест за клуба, единствено за обществеността ".
 Александър Везенков е доста покрай нов контракт с Олимпиакос
Александър Везенков е доста покрай нов контракт с Олимпиакос

Българинът е мечтан от старши-треньора Нико Варлас
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР