Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич заяви, че неговите играчи

...
Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич заяви, че неговите играчи
Коментари Харесай

Йовица Арсич: Ще направим всичко по силите си, за да спечелим

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич съобщи, че неговите играчи ще се борят до последно, с цел да завоюват двата мача от квалификациите на Шампионската лига на шампионата в Ботевград, а с това и място в групите на влиятелната конкуренция.

"Винаги има шансове. Щом участваме и сме дали поръчка, разчитаме да използваме опцията, която ни е дадена. Наясно сме, че срещаме доста сериозен тим в лицето на Цмоки Минск. Те са по-сработени с по-висок бюджет, само че ние играем в нашата зала и ще създадем всичко по силите си, с цел да спечелим. В един мач всичко е допустимо.Ще си проверим шанса ", сподели Арсич на конференция.

"Състоянието на тима не е на 100%, тъй като имахме малко проблеми, до момента в който сглобихме целия състав и дойдат американските състезатели. Най-големият проблем в подготовката беше, че другите български тимове още не бяха почнали подготовка и нямахме задоволително контроли, само че към този момент изиграхме няколко контроли в Сърбия и мисля, че тимът е на малко по-добро равнище сега.

Момчетата работят добре. Доволен съм от държанието им. На подготовка всички са доста стимулирани, макар че вирусът ни сътвори някои проблеми да се организираме, само че мисля, че към този момент всички са на положително физическо равнище и чакам до първия мач да играем още по-добре ", добави Арсич.

Баскетболистът Станимир Маринов, разяснява по какъв начин се усеща, откакто прекара ковид и за упоритостите на отбора.

"Паузата беше много огромна. Аз изкарах ковид, имах проблеми с въздуха, с дробовете, само че към този момент нещата се усъвършенстваха. Още сме в развой на сближение, само че контролите в Сърбия ни помогнаха. Този формат на Шампионската лига е добър за нас, един мач взема решение всичко, няма право на корекция. Главно се надявам на това, че сме домакини, макар че ще играем без аудитория. Ще дадем всичко от себе си. Балкан постоянно се бори до дъно. Тази пандемия стопира баскетболните инстинкти. Лично аз като се върнах в залата ми беше доста мъчно. Този вирус повлия неприятно на баскетбола, само че ще отмине, просто би трябвало време ", сподели Маринов.

"Отборът на Балкан ще излезе пределно стимулиран и фокусиран. Приемаме ги като мачове на живот и гибел. От друга страна е просто един мач, който ни оказва помощ да вървим нагоре и да сплотим колектива. Мисля, че благодарение на целия щаб, ще се компектоваме и ще създадем един страховит колектив, което е най-важното в отборния спорт и мисля, че това ще ни помогне да реализираме задачите си ", сподели още гардът на Балкан, за който това е трети престой в Ботевград.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР