Старши треньорът на Балкан Тони Дечев говори след поражението от

...
Старши треньорът на Балкан Тони Дечев говори след поражението от
Коментари Харесай

Тони Дечев: Не ме интересува ситуацията в групата, а състоянието на отбора

Старши треньорът на Балкан Тони Дечев приказва след провалянето от словашкия първенец Левице с 62:73 в среща от първата фаза на ФИБА Къп. Това бе дебютно проваляне за " зелените " в интернационалния шампионат, където заемат първата позиция с баланс от 3-1. Дечев обаче не е изключително заинтригуван от обстановката в групата, а по-скоро от положението на тима и кадровите проблеми в неговия състав.
 Словаци нанесоха първа загуба на Балкан във ФИБА Къп Словаци нанесоха първа загуба на Балкан във ФИБА Къп
" Смятам, че въпросът беше на централизация и на фокус при започване на мача. Първите 10 минути бяхме безусловно разконцентрирани, неспазващи никакви задания. Не знам дали играчите си мислеха, че тъй като сме с три победи, те ще паднат сами. Левице не е тим, който може да бъде недооценен по някакъв метод. Нищо в защитния ни проект през първото полувреме не работеше. 

Всичко, за което се бяхме готвили, не функционираше. Оттам нападението не вървеше. Може би грешките в отбрана се отразяваха по някакъв метод душевен на играчите. Във второто полувреме най-малко вложихме повече старания, скорост и предпочитание. Успяхме да се върнем до пет точки, само че когато не започнеш мача както би трябвало, от време на време и шансът ти бяга. Днес видяхте, че във всеки миг, в който се приближавахме, те вкарваха невероятни кошове.

Много не ме интересува обстановката в групата, а положението на тима. Ние останахме с доста пай състав и не можем да водим естествен подготвителен развой. Надявам се да издържим душевен и физически мача в петък с Берое, а по-късно в паузата всички момчета да се възстановят. Ако би трябвало, да създадем някакви корекции в тима. Така не можем да продължаваме ", съобщи Дечев.

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР