Старши треньорът на българския национален отбор по борба за жени

...
Старши треньорът на българския национален отбор по борба за жени
Коментари Харесай

Петър Касабов пред БНТ: Доволен съм от днешния ден, но за мен по-важното състезание е олимпийската квалифиакция

Старши треньорът на българския народен тим по битка за дами Петър Касабов даде изявление за Българска национална телевизия, в което проучва представянето на неговите девойки дотук на европейското състезание в Румъния.

Първата крайна сесия при дамите завърши за нас с бронзови медали на сметката на Мими Христова и Миглена Селишка, от които наставникът показа, че е останал удовлетворен.

" Доволен съм от случилото се през днешния ден. Както споделих и преди шампионата, ние не влизаме във върхова форма, защото се готвим за олимпийската подготовка през април в Баку. За мен това ще бъде по-важното съревнование ", стартира Касабов, който проучва в елементи и представянето на двете ни медалистки

" Доволен съм от представянето на Мими. Бях се тормозил, тъй като срещата се забави поради предходните битки, само че значимото е, че тя извърши поставените задача и беше съвършена. Миглена има още какво да покаже. Тя беше през вчерашния ден доста покрай класиране за финала, само че нашите общи фантазии с нея са за присъединяване на край на международно състезание и олимпийски игри. Хубавото е, че възобновяване ѝ върви по проект след интервенцията предишния август. Преди това състезание тя взе участие единствено на едно републиканско състезание и на един рейтингов шампионат, където не бяхме удовлетворени, само че тя към този момент стартира да се приближава до своите благоприятни условия ", продължи експертът.

Петър Касабов обърна особено внимание и на Тайбе Юсеин, която в утрешния ден ще се бори в репешажите при 65-килограмовите, а след няколко седмици ѝ следва пряк конфликт с Биляна Дудова за титулярното място в олимпийската категория до 62 кг.

" Тайбе е в никаква форма. Тя даже не трябваше да взе участие на това състезание. Помоли да се включи тук и в последна сметка взехме решение, че това е добра концепция, тъй като просто няма различен шампионат преди " Дан Колов ". Там ще бъде преборването с Биляна за мястото в олимпийската категория, тъй че ще бъде значимо за нея да бъде в положително положение. Надявам се на следващия ден да се събере за репешажите, тъй като през днешния ден въобще не съм удовлетворен от видяното ", разяснява българският треньор.

Накрая той отговори и на въпроса дали Евелина Николова може да стигне до златото при 57-килограмовите на следващия ден вечер: " Шанс няма само този, който не е в огромния край. След като сме достигнали до там, опция постоянно има ", безапелационен е Петър Касабов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР