Старши треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов коментира загубата с 0:1

...
Старши треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов коментира загубата с 0:1
Коментари Харесай

Стоилов: Този отбор върна хората по трибуните

Старши треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов разяснява загубата с 0:1 от „Лудогорец“.

„ Стана здрава борба. Бяхме и по-активният тим. Можехме да спечелим мача. „Лудогорец“ съумя да означи едно статично състояние. Имахме 2-3 обстановки. Уелтън и Георги Миланов са опитни играчи изключително в завършващата фаза, само че отсъстваха. Имахме проблеми със завършването, можехме и да осъществяваме. Последното нещо е в този момент да диря оправдания в липса на хора. Цяла година успяхме да изиграем един сезон, който беше повече от отличен. Имаме шансове да се борим за по-предни места следващата година. Не сме мислили за третото място. Бронзовите медали не са мечтани от Левски като история. Направихме добра борба. Трудно е и за треньорите, в случай че нямаме помощ от вътрешната страна с дисциплината. Дълго време тези неща тегнат в България. В Европа и двата тима щяхме да приключим с по-малко. Безнаказано държание води до повече произволи “, стартира Стоилов.

„ Не знам Текпетей с кого си говореше. Напрежението ескалира. Той беше за три червени картона. Уплашиха се да вкарат ред. Възпитаваме нашите футболисти да се държат както би трябвало. Видях много добра реакция от бранителите в мача. В офанзива не можахме по-бързо да стига топката до фланга. Не успяхме да вкараме 2-3 обстановки, които имахме. Доволен съм от желанието. Левски би трябвало да усъвършенства контрола върху топката, да понижим експанзията и завършващата фаза ни куца. Смятам, че един добър сезон за футболистите като надграждане. Голяма разлика има. Днес още веднъж играха гордо, както желая “, продължи той.

„ Според мен не е, че два пъти против Лудогорец ескалира напрежението. Футболистите им се държат надменно. Съдиите виждат и се вършат, че не виждат. Страхливи хора нямат място във футбола. Включително и треньори. Пред 20 хиляди индивида се правиш, че не виждаш. И наши футболисти трябваше да бъдат глобени “, счита наставникът.

„ На този стадий няма нищо в селекцията. Стъпката би трябвало да е голяма, с цел да подсилим тима. Празниците бяха повече тази седмица. Не търсим опрощение. Аз персонално ще бъда доста благополучен, в случай че нашите последователи дойдат на 24. Май и посрещнат тима, който ни донесе толкоз наслада. Те първи вкараха Левски в Шампионска лига. За мен персонално те са прелестни хора и доста интелигентни футболисти. Ще съм благополучен и щастлив да ги видя на „ Герена “. Надявам се и във вторник да е цялостен стадиона, с цел да уважим и сегашните футболисти “.

„ Изградихме тим, в който никой не си спомня за остарелия „Левски“. Този тим върна хората по трибуните. Имаме къде да работим, къде да надграждане. Знаем върху какво би трябвало да работим. Не чакам да вършим гръмки селекции. Ще търсим на фона на напускащите да притеглим за същите финансови параметри нови играчи, които да оказват помощ на конкуренцията. Надявам се да успеем. Свършихме голяма работа през тази година. Повечето играчи не се познаваха. От първия мач сътворяваме футболно семейство на терена, което се бие за името Левски. Постигнаха огромната фантазия. Очаквах през днешния ден да е по-лежерно. Доволен съм и през днешния ден от експанзията. Лудогорец беше подготвен за борба. Имаха късмет да завоюват и го направиха. Надявам се това да е добър отзив за нас и да сме подготвени за идващите борби “, съобщи още Стоилов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР