Старши полицай Николета Костадинова от Граничен полицейски участък - Средец

...
Старши полицай Николета Костадинова от Граничен полицейски участък - Средец
Коментари Харесай

Гранична полицайка е с прострелна рана при инцидент с мигранти край Средец

Старши служител на реда Николета Костадинова от Граничен полицейски сектор - Средец е в болница с огнестрелна рана при случай със задържане на мигранти край границата. Костадинова се намира в УБАЛ-Бургас, в положително общо положение.

Това разгласи на брифинг в Средец основен комисар Антон Златанов, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция ". Той дойде в Средец, с цел да награди за проявен професионализъм граничните чиновници, взели участие при задържането на мигрантите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Инцидентът е станал рано сутринта през вчерашния ден. Златанов описа, че става въпрос за шестима мигранти, нелегално минали границата. След подадена информация е почнало гонене от граничните чиновници.

Следата на групата е хваната с помощта на полицейско куче. Проведени са заградителни мероприятия. Издадени са няколко предупредителни команди " Стой! Полиция! Ще изстрелвам! ". Групата не се е подчинила и мигрантите се разпръснали в разнообразни направления в гората. Костадинова е произвела предупредителни изстрели във въздуха, при което групата застава на място.

" Докато останалите сътрудници излязат от позициите си, единият от мигрантите блъска Костадинова. В същото време тя е държала с едната ръка мотива на полицейското куче, с другата - служебното оръжие, с което преди секунди е стреляла. При рухването обратно тя създава изстрел, който визира крайници ѝ. Колежката е добре, в болница, с висок военен дух. Благодарим на лекарите, които се погрижиха още през вчерашния ден за нея. Всички 10 граничари, взели участие в тази интервенция са наградени с моя заповед с парични награди ", уточни Златанов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР