Старши комисар Петър Коцин обобщи резултатите от работата на служителите

...
Старши комисар Петър Коцин обобщи резултатите от работата на служителите
Коментари Харесай

Шестима души са загинали при катастрофи във Видинско от началото на годината

Старши комисар Петър Коцин заключи резултатите от работата на чиновниците от регионалната дирекция по линиите „ Наркотици” и „ Акцизи”, и показа информация за положението на битовата престъпност в района. Главен контрольор Владимир Герасимов – шеф на Пътна полиция заяви данни от разбора на бранша за първото шесмесечие на 2018-та.
34 досъдебни производства за закононарушения, свързани с развъждане, владеене и разпространяване на наркотични субстанции е разследвала полицията в района от януари до юни тази година. 35 души са били арестувани за наркопрестъпления. Най „ оборотни” на видинския наркопазар остават канабиса и амфетамините. От новите видове- така наречен дизайнерска дрога, както и хероин, не са засичани в града и региона. Противодействието на уличното наркоразпространение остава измежду главните задания на видинската полиция и отсега нататък. Проверките са ежедневни, не престават и тематичните полицейски интервенции, както и работата ни в действен и предпазен проект, посочи старши комисар Коцин.
Нашите дейности, ориентирани към понижаване равнищата на търговия на дребно с нередовна акцизна стока не престават всекидневно. През първите шест месеца на годината полицейските чиновници са иззели 85 414 къса цигари, съвсем 140 кг нарязан и пакетиран тютюн и над 900 литра алкохол без бандерол, уточни шефът.
От началото на годината до 31 май на територията на ОДМВР-Видин са регистрирани общо 450 престъпни закононарушения или със 17.73% по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2017 година. 227 от записаните закононарушения са разкрити – т.е. разкриваемостта възлиза на 50.44%. За същият интервал на предходната година разкриваемостта е била 48.08%. Кражбите остават с най – огромен дял в структурата на престъпната престъпност. Броят им през месец май е по-малък от този през месец април. Разкриваемостта на кражбите през май е по-висока от тази през април с 8.33 пункта.
На територията на област Видин от 1 януари до 4 юли 2018 година са регистрирани 192 пътнотранспортни катастрофи с 6 жертви и 30 ранени, заяви началникът на бранш Пътна полиция- Видин. В резултат на произшествия от началото на годината са потърпевши четири деца, посочи още основен контрольор Герасимов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР