Старши комисар Емил Павлов и окръжен прокурор на Бургас Георги

...
Старши комисар Емил Павлов и окръжен прокурор на Бургас Георги
Коментари Харесай

Разбиха международна група, занимаваща се с кражба и трафик на скъпи автомобили у нас

Старши комисар Емил Павлов и областен прокурор на Бургас Георги Чинев. Снимка: Искра.бг

14 души са арестувани при профилираната интервенция за неутрализирането на проведена незаконна груп а, занимаваща се се с кражбата и трафика на първокласни коли у нас. 

Това оповестиха на брифинг шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов и окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев .

Акцията е извършена на територията на Габрово, Варна и Бургас . На петима от арестуваните към този момент са повдигнати обвинявания, като за осъщественото от тях закононарушение ги грози наказване „ отнемане от независимост “ за до шест години. Две от лицата, за които е направено разпореждане за привличането им като обвинени, сега се намират в чужбина и за тях е издадена европейска заповед за арест.

Подробности за метода на деяние на незаконната скица даде старши комисар Емил Павлов.

„ Говорим за извънредно скъпи коли от марките „ Мазерати “, „ Порше “, „ Рейндж Роувър “ и други, които са регистрирани в България с неистинен документи и с изменен индетификационен номер, след което те са били изнасяни за страни в Близкия Изток през Турция “.

Eмил Павлов посочи, че част от колите са били откраднати от непознати туристи , които през лятото са почивали в България. Останалите са предмет на лизингови измами – главно на територията на Германия.

Той призна, че са установени известни недостатъци при регистрацията на колите в „ Пътна полиция “, само че той персонално е взел нужните ограничения след встъпването си в служба, включващи смяна в цялостната организация на процеса.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР