Старозагорският регион е замърсен заради нежеланието на държавата и на

...
Старозагорският регион е замърсен заради нежеланието на държавата и на
Коментари Харесай

Георги Киряков: В Гълъбово хората са болни и редовно протестират заради мръсния въздух

„ Старозагорският район е нечист поради нежеланието на страната и на съответните компании, които оперират на тези местаq да го приведат в някакви европейски правила. В Гълъбово постоянно има митинги поради мръсния въздух. Хората там са едни от най-болните в страната, само че желаят да си задържат тази работа и да останат там... Не виждам причина това държавно управление да съществува, с изключение на борбата против служебните кабинети и против президента Румен Радев ". Това съобщи политологът Георги Киряков в предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS във връзка митингите на енергетиците против наклонността за закриване на въглищните централи.

Според политолога Татяна Буруджиева още от дебата и референдума за АЕЦ „ Белене ", беше ясно, че през 2020 година би трябвало да има промени. „ Има ясни задължения, поети при включването ни в Европейски Съюз. За толкоз време не се направи нищо, с цел да се даде опция за цялостен един район. Ако страната е решила, би трябвало да има явен метод какво ще се развива в този район. Просто да се предложат едни пари, е обидно - хората желаят да работят и да си хранят фамилиите ", сподели Буруджиева.

За ръководещата коалиция тя сподели: „ Не единствено, че не желаят да се схванат, с цел да наподобява, че са краткотрайна сглобка, а и не споделят какви политики ще вършат дружно. Когато правиш политики дружно, няма по какъв начин да не си коалиция. ".

Социологът Кольо Колев беше по-директен. „ Животът на всеки е със затихващи функционалности, само че никой не бърза да го затихне, а всеки гледа да го удължи. Всеки митинг се отразява на политическата конюнктура ", изясни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР