Старозагорският митрополит Киприан призова вярващите да се придържат към указанията

...
Старозагорският митрополит Киприан призова вярващите да се придържат към указанията
Коментари Харесай

Митрополит Киприан призова да се молим от вкъщи

Старозагорският митрополит Киприан прикани вярващите да се придържат към напътствията на спешния щаб и да си останат у дома. " Проявете смирена мъдрост и останете у дома. Ние - пастирите Христови - ще се молим за вас и вашите фамилии от вкъщи на Отца ни - от Христовия дом ", се споделя в послание на митрополита към представителите на епархията.

По думите му " това не е отвод от присъединяване в свещенодействие, а вътрешна жертва, положена за запазване на здравето на другите вярващи.

Пловдивският митрополит Николай през вчерашния ден застъпи сходна позиция до момента в който формалната позиция на Българската православна черква е за присъединяване в богослужения със съблюдаване на отдалеченост и периодическа стерилизация.

" Отправям гореща молитва дружно с всички вас и приканвам: дано Лечебницата на Христос - храмовете - да останат отворени, а ние ще имаме грижата да осъществим всички наставления и препоръки на Националния действен щаб, на светските и лекарските управляващи, с цел да ни даде Бог да влезем дружно в насладата на идната Пасха ", написа Киприан.

Той приканва хората, които имат последна нужда да отидат в Божия дом, да съблюдават нужната минимална отдалеченост до който и да е различен и да заобикалят да се допира до каквато и да е повърхнина, макар че църковнослужителите правят непрекъсната стерилизация.

Нека да се молим Бог да помилва освен нас и околните ни, само че и целия ни народ, всяко страдащо сърце. Да даде сили на всички цивилен управляващи, на българските лекари, които настоящия си делник рискуват живота си, на военните и държавното управление, както и на всички трудови хора, които с тихото осъществявания на отговорностите си потвърждават духовността на всяко Божие чадо, приканва сталозагорският митрополит..

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (804)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР