Старозагорският митрополит Киприан, областният управител на Стара Загора Гергана Мшкова

...
Старозагорският митрополит Киприан, областният управител на Стара Загора Гергана Мшкова
Коментари Харесай

Дядо Киприян благодари на Борисов за отпуснатите средства за храм Рождество Христово

Старозагорският митрополит Киприан, регионалният шеф на Стара Загора Гергана Мшкова и кметът на Казанлък Галина Стоянова благодариха на държавното управление за дарените средства за храм-паметника манастир "Рождество Христово " - Шипка. Това стана на конференция в подножието на историческия храм.

"Изказвам признателност на премиера и на Министерски съвет за отпуснатите средства. Всички те знаят, че в тежки моменти, единственото, което ни избавя е вярата. Държавата за следващ път сподели, че оказва помощ в страшните времена. Надяваме се, че ще оказва помощ и отсега нататък. Този храм и тази камбанария постоянно ще припомнят за свободата ни ", сподели архиереят пред публицисти минути след вземането на решението за отпущането на средствата.

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2020 година в размер на 1 612 000 лева за незабавни спешни и реставрационни строителни действия по камбанарията на храм-паметника Шипка. Това е един от знаците на българското Освобождение и следва паметна 120-годишнина от освещаването на храма.

Необходимите средства за осъществяване на постановлението се обезпечават по бюджета на Министерския съвет за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2020 година, уточни по-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в персоналния си профил във фейсбук.

Срокът, който е заложен за ремонтните действия е най-малко година, тъй като през зимния сезон ще могат да се отстраняват само компрометираните елементи. Фирмата реализатор ще бъде определена на съвещание на Епархийския съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР